Citiraj:
Autor M.Vlahovic
koje su gume u pitanju kod tebe? pošto ja nisam u dalmaciji za razliku od tebe, možda bi meni i odgovarale all season
|
Nezahvalno je davati savjet za određenu Marku i Model gume, pogotovo ne kad se traži dlaka u jajetu, a nezna se za što.
(malo detaljnije u nastavku...)
Citiraj:
Autor medo
Dalo bi se raspravljati i o rezultatima tih testova guma :-/
Na mokro i hladno su razlike puno veće pogotovo držanje zavoja. Namjerno sam spomenuo Gorski kotar jer su tamo ceste više mokre i vlažne nego suhe. Još ako zagaziš u blato mislim da je bolje imati all season nego ljetne ;-)
Ono gdje cjelogodišnja guma pada u odnosu na zimsku je poledica. Zimulja to odradi puno bolje i u to sam se osobno uvjerio. Dovoljno je probati na parkingu.
|
Jep, dalo bi se raspravljati, pogotovo što se ista Marka i Model gume različitih dimenzija različito ponašaju.
Čak i ako je dimenzija ista razlika je dali su na autu sa prednjim ili zadnjim pogonom.
(npr. kod mene na GTV Vredestein Ultrac Vorti i Faken Azenis FK510 savršeno, na Mustangu katastrofa)
Najjednostavnije je ne razbijati glavu puno sa tim testovima i odabrati neku gumu koja je po njima "preporučena - prolazna" (ne mora biti prva po rezultatima).
(primjera radi, ja san za svoj gradski autić Clio nakon Continentala proba ljetne Kumho Ecsta i oduševija san se i po suhom i po mokrom, iako su Južnokorejske proizvedene u Kini, a po rezultatima testova bile od 5-9 mjesta, po cijeni razlika upola.)