07.11.2023., 20:47
|
|
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Citiraj:
Autor xlr
Nadam da ne ide u skoro lezeci polozaj u voznji jer dijete u voznji mora sjediti pod 45° prvih x mjeseci u voznji. To mnogi ne gledaju kada vezu samo jaje s pojasom, znaci bez baze itd. Pa je kut ili premali i polegnut i riskiras da dijete izleti kod frontalnog ili je kut prestrm pa riskiras da mu se dok je premalo i nejako zatvore disni putevi dok spava.
Dijetetu nece nista biti od "pogrbljenih" poza. Problem je sto je u jajetu ograniceno. Dijete preferira fetus polozaj kojeg ce zauzimati i u kosari, u krevetu jos dugo nakon rodjenja. Cak stovise, ako imate, ili se sumnja, na neurorizicno dijete, preferira se da mu pod koljena stavite i zarolani rucnik koji mu dodatno podigne noge i dodatno ga "zgobi". Bebe vole fetalni polozaj. S druge strane ne vole sve bebe prisilno ispruzeni polozaj (npr kad izravnas cloud z jaje u flat poziciju dok se setas, to im je selling point - iz auta u setnju u jajetu). Opet, ako se sumnja na probleme u razvoju, vjerojatno ce vas fizijatar odgovoriti od svih jaja i uputiti na kosaru.
Zasto to govorim? Jer ne mozes planirati porod. Mi smo isto sve kupili unaprijed i cekali smo taj dan. I onda se desi sranje i neke stvari koje si zamislio da ces koristiti vise nisu opcija. Samo nemoj kategoricki odbiti kosaru nego odi na opciju koju lako sutra mozes nadograditi na kosaru ako zatreba.
Rotirajuca baza je top do sigurno 2-3 godine. Kasnije dijete moze i samo sjesti unutra. Mene je spasilo jer vec godinu dana ubacujem malu u jaje sa suprotnog ulaza, preko sjedala u jaje. Takav mi je parking 
|
Podešavanje kuta u odnosu na podlogu regulira baza i kut jajeta je Max 157% ali baza je malo ukoso pa ispada cca 45 stupnjeva u odnosu na podlogu opet
|
|
|