Citiraj:
Autor Blagus
A da se vratim na temu, @zolakt uzmeš PMG3000 ONT, za serial mu postaviš onaj koji piše na kutiji od Huaweija, uštekaš ga u RB4011, taggiraš VLAN 60 i na njega staviš DHCP klijent.
|
Da li možeš molim te pomoći ako si koristio već isti modul. Danas mi je stigao. Ustekao u Mikrotik... ništa. Uštekao optički kabel u njega, onda je proradio, odnosno svijetli i Mikrotik ga prepoznaje. Ali ne mogu nikako se spojiti na njega. WebUI bi trebao biti na 10.10.1.1, ali ne otvara ga. Imam malo složeniju mrežu s VLANovima, pa sam mislio da je možda do toga. Probam onda SSH direktno sa Mikrotika, ali ne prolazi ni to, dobijem "Connection timed out". Znači nađe host, ali dobije timeout. Mogu ga pingati sa Mikrotika, ali ne mogu se spojiti na ssh.
Ako ima kakve veze, nisam siguran u kojem je stanju veza s njihove strane. Tehničari to jesu mjerili kad su spajali, bilo je sve ok, ali usluga nikad nije aktivirana. Kada se uspostavilo na licu mjesta da nista od bridgea, odustao sam od aktivacije. Sumnjam da je do toga, jer i da je sve ok s njihove strane, i dalje na tom ONT moram konfigurirat njihove podatke.