Bitno je da je bar jedna stvar (bilo ishodište, bilo odredište) paketomat i onda je uvijek 2.64€ (~20 kn) dostava (za pakete do naznačene vrijednosti 66.36€).
Problem je održavanje paketomata. Meni već duže vrijeme izbaci samo prazni papir kod ispisa računa. To je veliki problem jer nemaš nikakav dokaz da si poslao paket, niti broj za praćenje, apsolutno ništa nemaš. Zato prvo napišem da mi pošalju na mail, pa onda pustim ispis.
Drugi problem je kad se hoće staviti naznačenom vrijednost veću od gore spomenutih 66.36€. Te opcije kod slanja sa paketomata nema. Ukoliko se šalje iz pošte na paketomat može se staviti više. Cijene je naravno malo veća, ali je i paket osiguran na veću vrijednost.
Fiksni iznos od 3.3€ je dostava za pakete vrijednosti od 66.37€-279.15€, iznad toga sa svakim centom se diže.
Preko paketomata već duže vrijeme skoro sve šaljem što se fizički može preko paketomata poslati. Bolje opcije, a da je ujedno i povoljna nažalost nema. Tiskom šaljem letterbox i S paket.
I još jedna napomena, da ne bi netko mislio da se možda u paketomat može ugurati i veći paket. Mjerio sam najveći pretinac metrom i bome nema ni milimetra više.