View Single Post
Staro 07.11.2023., 12:45   #1863
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Ima već dosta da su mi stigli zvučnici a nedavno i receiver, samo nisam nikako mogao uhvatiti vremena se pozabaviti s njima kako treba.
A valjalo bi uskoro i krenuti u štemanje i kompletnu promjenu estetike 2 zida, valjda ću se nagovoriti kroz koji tjedan i uhvatiti vremena za to.

Uglavnom, jučer sam rastavio ovu donju komodu (jer naravno da sam sve fiksirao sa čeličnim okovima kao da je bunker, da si slučajno ne olakšam posao kad bude trebalo nešto mjenjati) kako bih uspio ubaciti receiver ispod centralnog zvučnika, jer prošli raspored mi to nije dopuštao.

Kratki osvrt:
Zvučnici su sve što sam i očekivao od Arendal ekipe, vrh i točka
Glede surround zvučnika, razlika u odnosu na Wharfedale surrounde je nebo-zemlja. Izrada je vrhunska, a i svaki zvučnik ima po 6kg, što je stvarno puno za tako male zvučnike.
Prijelazi sa prednjih i atmos zvučnika na surround zvučnike (i obrnuto) je sad neprimjetno, jednostavno nešto što je jako teško dobiti ako ne uzmeš zvučnike iz iste serije.
U kombinaciji sa ovim 1kW Rotelom dišu punim plućima

A glede stražnjih surround zvučnika - na kraju ih nisam postavio jer su (iako su najmanji zvučnici koje sam mogao kupiti od Arendalea, model za atmos) preveliki za prostor.
Možda ih postavim kao treći par atmosa, a ako se i odlučim na to, moram vidjeti hoću li ih staviti kao prednje stropne zvučnike ili prednje height zvučnike (pri vrh prednjeg zida).

A Marantz Cinema 40 je nešto za prste polizat.
Ipak im je jedini receiver Made in Japan, pa su si dali oduška
Surround testiram na blu-rayu od Dune-a i na Blade Runneru 2049, i ono što mogu reći je da je upgrade sa SR6012 poprilično čujan.

Daleko od toga da je SR6012 bio loš, da nisam čuo ovog novog bi mislio da je "to više manje to" i da nema baš sad tu nekog mjesta za napredak.
Ali Cinema 40 jednostavno bolje odvaja i barata zvukovima. Sad, da li je to do možda boljeg Audyssey-a, boljeg DAC-a, boljih pojačala (iako pogoni samo atmos zvučnike)... nemam blage. Vjerojatno do svega po malo.

A estetitka samog uređaja mi je top, od samog touch and feel efekta na uređaju, blagog ambijentalnog osvjetljenja na uređaju (može se baratati sa postavkama, nešto tipa 4 razine, a možeš i isključiti) do daljinskog upravljača.

1 2 3 4 5 6
Igorr je offline   Reply With Quote