07.11.2023., 11:24
|
|
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Autor estugarda
Pozdrav ekipa.
Sad ću se vjerojatno zbrukati, ali moram nekako doći do info.
Pošto nemam skoro nikad vremena gledati TV, nemam pojma o aktualnim TV uređajima. Za filmove koristim projektor i kućno kino (doduše možda jednom mjesečno max), a u spavaćoj sobi imam jedno 6 godina stari grundig 43" FHD Tv koji je onaj neki njihov SmartInteractive. Bio je jedan od njihovih jačih 43" modela tada. Ne znam sad model. Koristim ga isključivo za uspavljivanje uz Cheers ili Frasiera (zaspim za 5min i onda nakon 30min tajmer izgasi TV). TV je sam po sebi zapravo super za mene. Znatno bolji display od jeftilena UHD kakve viđam po kućama danas, ali pošto je OS primitivan, puno toga ne podržava. Recimo titlove preko SMB ili UPNP-a. Zbog toga koristim neki jeftilen androidtvbox sa kodijem, koji vuče materijal sa NAS-a. Pošto je AndroidTVbox kineski šrot, nema nikakvog supporta ni updateova (stalo na Android 9), a i sigurnosna je rupa. Zato stalno nešto šteka, a VLC, kojeg preferiram, uopće više ne radi. Zato sam mislio uzeti novi Grundig jeftilen AndroidTV ( https://bazzar.hr/p/D6MQVXA-grundig-...-43-ghu-7800-b), piše AndroidTV ali i opet SmartInteractive. Moja pitanja:
1. Je li to stvarno Android sa Google play aplikacijom s koje ću moći skinuti VLC?
2. Može li se rootati?
3. Ako ne, može neka alternativna preporuka koja može ili 1) ili 2) ili oboje?
Kvaliteta slike i zvuka mi nisu naročito bitne u ovom slučaju. Neću puno ulagati jer se to koristi 5min dnevno. Rijetko do 30min.
Hvala!
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
|
Jeste, to je stvarno licencirani Android TV uređaj te radi čisto ok. Ima play store i VLC dostupan. Samo, pošto dolaziš sa kineskog boxa upozorenje - kineski boxovi imaju android portan sa mobitela, a android tv je drugačiji OS koji je namjenjen za tv-e, stoga nemaju istu ponudu aplikacija i ostaloga u play storeu. Ako ti neka aplikacija baš fali, možeš ju i dalje "prisilno" instalirati (sideloadati), no nema garancije da će raditi kako treba.
Ne znam može li se rutati i zašto bi to pobogu radio
Imaš i za 30ak eura model sa Google TV, noviji OS od Android TV-a (u biti isti OS-ovi, iste mogućnosti, samo je Google TV noviji):
https://bazzar.hr/p/4XD9AMD-grundig-led-tv-43-ghu-7910b
|
|
|