Citiraj:
Autor CatKiller
- u Toyotu se ne kuzim, ali vozio sam 100.000 km i 5 god auto s VW TSI EA211 + DSG
- na izvolte sam ti dao statistiku kvarova koju skuplja ADAC
- vozim razne aute, da... prosli tjedan Ioniq 6 i XPeng G9 , to mi je posao
- mijenjam svake god auto jer mi je financijski isplativo
Koji je tvoj doprinos temi? Rekla-kazala anegdota s drugog foruma?
Kad ce netko pitati za chipiranje dizela, the stage is yours.
|
He goes...he shoots...aaaand - he failes...ili ti ga pajdo ne da su fulo gol nego fulo si ceo fusbal ko sto se nekad znalo rec. Ajde mi pokazi moderan automobil koji u prvih 5 godina i 100k radi vece probleme? Samo zbilja losi a danas je takvih jako malo...jebote cak i Francuzi se do 100k bez greske voze

. Ali prijatelju mi pricamo o dugorocnoj pouzdanosti - dakle 10-15 godina , 150k +. A za to se zna kako moderni turbo benzinci disu (a i DSG kad smo kod toga). I za to mi ne trebaju forumi (PCE iako bugovit mi prirastao srcu ali nije isto bez odredenih starosjedioca) vec mi je dosta da vidim kako se firmina flota u zadnjih 5 godina ponasa (i zasto na svima nakon 3 godine dramaticno rastu troskovi odrzavanja). VW, Skoda,Seat, Mercedes, Audi, Volvo, Kia, Hyundai, BMW spadaju u ergelu. Tvoj je problem da razmisljas "potrosacki" - nemas auto dovoljno dugo u svom posjedu. Lijepo za tebe da tako mozes ali 90% populacije to nemoze jer je financijski neisplativo pogotovo u ovim vremenima u kojima zivimo. Zato malo rasmisli sto se misli pod "dugotrajnost". Ja sam dosad uvijek posjedovao svoj auto (uvijek rabljeni, ispod 150k nisam ni gledao). No trenutacno gledam preko firme uzet bas zato jer moderno smece ne zelim a 2 mehanicara (onaj sta je tvrdio da su Toyote od jeftinog pleha ne spada u ta dva) imaju vise iskustva sa popravcima rabljenih kutija od nas dvoje skupa. I jos je dobro da su samo 2 s obzirom da trenutno vozim francuza

. A kaj se kvalitete izrade modernih valjda je dovoljno da mi veli netko tko radi za externu firmu koja vrsi kontrolu proizvodnje za vecinu u Njemackoj stacioniranih proizvodaca. Eto da ne mislis kak skupljam pamet po forumu

Budi realan i sve OK.