Tema: Automobili
View Single Post
Staro 05.11.2023., 08:06   #70316
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
...

Jako lijep primjerak

Ma problem je u tome da se danas auti ne rade da traju vec da se mijenjaju svako malo. Pa vidim ovdje gore - uzme se vecinom auto na Leasing do 3 godine, nakon 3 godine - novi. I to je to. Problem je da to nit je ekoloski a bome nit dugorocno financijski odrzivo za srednji stalez i ispod. Ja sam dosad uvijek gledao aute od 150k na dalje. Na trenutnoj generaciji se kod vecine proizvodaca pokazuju na toj kilometrazi zesci problemi. Kao sto je netko vec spomenuo - ima nas kojima je auto jednostavno prijevozno sredstvo od tocke A do tocke B (komotno naravno ne da se na kraju puta osjecas ko da si u boxing ringu bio 6-8 sati). Ima nas koju kupuju aute starosti do recimo 10 godina i 150k km i drzimo dodatnih 10 godina i cca 100k km. Problem je da u zadnje vrijeme takvi auti unatoc kvalitetnom odrzavanju se cesce kvare, popravci su skuplji, ulaganja je puno vise a bome u zadnje 3 godine znamo kakvo je trziste rabljenih sto se cijena automobila tice. I iskreno - radije bih kupio stari E39 u dobrom stanju i ubacio plin unutra nego kupio novije prometalo koje vise sluzi kao playstation nego Automobil. Bar bih znao da imam kak spada auto koji ce me dugo sluzit ako cu ga kak spada odrzavat i da me nece zivcirat u voznji sa kojekakvim glupostima.

P.S.- sto se tice 1.4 TSI > novija gen (E211) je bolja (i skuplji za odrzavat) ali najbolje ga je kompletno izbjegavat i preci na 1.5 TSI. Mi smo na sluzbenom Golfu 7 1.4 TSI (150 KS) na 40k dobili nov auto jer je u voznji puko remen (za koji VW tvrdi da drzi cijeli vijek automobila...cca 200k+). Slucajnost ili jos jedna boljka...neznam - ak je VW mora biti 2.0 TDI ili 1.5 TSI - ostalom ne prilazim ni stapom od 10m
tomek@vz je offline   Reply With Quote