View Single Post
Staro 04.11.2023., 18:14   #18828
djontra
Registered User

Datum registracije: Oct 2014
Question

Citiraj:
Autor elance Pregled postova
Imam TV Grundig 40 VLE 5520 BN, star oko 5 godina, jamstvo prošlo.

Nestala mi slika ali ima tona, svjetlio sam s baterijom po ekranu i slika se nazire.
Jel to sad znači da je crklo pozadinsko osvjetljenje ili?
Koliko otprilike RTV servisi uzimaju para da to riješe? Čisto da znam jel mi se isplati popravljat.
Citiraj:
Autor tiki66 Pregled postova
Najvjerojatnije pozadinska rasvjeta, cijena ti je cca. 600kn u ovlaštenom servisu. Postoji ti popravak toga, i "popravak" toga. Pravi popravak (u ovlaštenom servisu) podrazumijeva zamjenu svih led dioda (u tv-u su 8 traka sa po 5 led dioda). Neki će ti popraviti to za 300kn, ali to je onda najverojatnije "krpanje", odnosno zamjene samo diode koje su crkle. Takav popravak će ti potrajati par mjeseci i opet će ti se desiti isto, jer su sve diode stare i treba ih mjenjati.
Pozdrav,
imam isti problem.

Cijene u servisima su 75-120 € za zamjenu seta LED traka.

TV je Grundig, ali original LED trake su SAMSUNG LED 2013ARC40 3228N1 5 REV1.1 ZCC606.

Zamjensku sam našao u Elmatisu (ZG): http://www.elmatis.hr/SearchResults....40%20led%208x5

Tražim savjet gdje nabaviti diode (pa ih zamijeniti svih 40, jer pretpostavljam da je jeftinije od seta traka) ili original cijele trake u Zagrebu (nemam vremena čekati iz Kine), te ukoliko je netko sam mijenjao, koliko trajno je ispalo ?

Hvala!
djontra je offline   Reply With Quote