View Single Post
Staro 02.11.2023., 09:56   #2528
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Long story short, jos malo rantanja na temu pixel experiencea. Jeeej!

Kao sto sam vec pisao, mob mi se sam od sebe factory resetirao prije nekih par tjedana, pa sam krenuo od nule - friski A14 i ista verzija kojeg sam imao i prije reseta i vratio sam podatke preko google backupa. Klasika, tako se to inace radi, zato imamo backup. All good! Or is it?

Nedugo nakon setupa sam skuzio da mi assistant ne reagira na hey google iako je sve naoko uredno podeseno i aktivirano. Malo iznad je poduzi post o tome i kako sam izgubio nekoliko dana pokusavajuci to srediti. Nema sta nisam probao, osim bacanja moba u zid.

I danas sam to sredio. Krivac? Google backup, tj restore! Da, tko bi reko...

Poslao sam sve u rodni kraj i odlucio napraviti novi factory reset, za probu vratio restore - asistent ne radi.

Onda sam napravio factory reset bez vracanja backupa, znaci setup od nule - asistent radi. I ne samo da radi, nego kod setupa mi nudi i pita neke potvrde koje me nije pitao u prethodnim slucajevima. Znaci setup je drukciji.

Opet napominjem, google backup je napravljen na istoj verziji androida na koju sam ga kasnije restorao, znaci to bi trebao biti idealni scenario. Vec sam prosao sranje s restoranjem A14 backupa na A13 - taj dio NE radi kako treba, pola podataka ne vrati iako je u pitanju isti mob. Pisao sam i o tome nedavno. Google ocito ne voli kada mijenjas verzije OS-a pa restoras.

I opet sam samome sebi potvrdio - bolje da ne ovisis o google backupu jer me jos jednom nije spasio. Bog zna sta je zbrkao kod tog restoranja.

Ps: ovoliko je i sluzbeno mob kojeg sam najvise puta factory resetirao u godinu dana... A godina jos nije gotova