View Single Post
Staro 01.11.2023., 20:12   #2862
Goran33
Registered User
 
Goran33's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2010
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3
MOLBA ZA MIŠLJENJE

– uzeo bi REDMI NOTE 12 TURBO (16GB RAMa/1TB ROM) sa China ROM-om i sa Google Mobile servisom i Google Playom .


https://www.gsmarena.com/xiaomi_redm...urbo-12181.php


Sa carinom, porezom, poštarinom, popustom cijena mi je trenutno oko 402€. Moj operater je Telemach Hrvatska i prema KIMOVILU od 10 frekvencija Telemach Hrvatska ovaj REDMI NOTE 12 TURBO sa China ROMom može koristiti 9 frekvencija (samo jedna 5G frekvencija od njih 4 nije odključana u tom China ROMu preko Telemach Hrvatska i to n28b (700)).


https://www.kimovil.com/en/where-to-...bo-16gb-1tb-cn


Po meni china ROM sve u svemu i nije neki veliki BAUK (čak ima i nekih prednosti) -ako nekog zanimaju prednosti i nedostaci China ROMa (a nije upućen) neka pročita članak na linku u nastavku:


https://c4re.gr/xiaomi-chinese-vs-global/


Mob. je uglavnom hvaljen a glavni nedostaci REDMI NOTE 12 TURBO su mu:

1.NOĆNE FOTOGRAFIJE nisu baš nešto (ali kako je OTA update omogućen vjerojatno će ga Xiaomi dodatno ispeglati),
2.SELFI FOTO - mu je osrednji (meni osobno nebitno)
3.MRVICU VEĆA TEŽINA UREĐAJA PO NEKIM RECENZIJAMA? - 181 g (meni osobno nebitno)
4.ZNA SE PREGRIJATI KOD ZAHTJEVNIJIH IGARA (meni isto nebitno jer slabo igram)
5.BOČNO POSTAVLJEN ČITAČ OTISKA PRSTA UMJESTO U EKRANU (meni također totalno nebitno)
6.MOGUĆI PROBLEMI SA GARANCIJOM s obzirom da ga naručujem iz vama (taj rizik uvijek postoji kad se naručuje van HR ali do sad mi se mobovi nikad nisu kvarili u garantnom roku)

Koliko sam skužio ovo su glavni nedostaci CHINA ROM (molio bi da me netko ispravi ako u nećem griješim):
1.Od jezika ima samo kineski i engleski (za mene nebitno, engleski znam)
2.Ima hrpu predinstaliranih kineskih aplikacija (za mene isto totalno nebitno jer većina se može jednostavno deinstalirati a kako je ROOT omogućen u postakama china ROMa mogu se „maknuti“ i one aplikacije koje su malo teže za deinstalirati)
3.Ako flash-am ROM ponovno moram instalirati Google apps (isto nebitno, 5 min posla)
4.Prije su na China ROM-ovima znale kasniti poruke ali u zadnje vrijeme nisam našao da je netko pisao o tome?
5.Kineske ROM-ove često je pratila reputacija da prikupljaju veliku količinu korisničkih podataka i šalju ih nazad u Kinu. Iako ovo može biti istina za neke ROM-ove, većina poznatih kineskih marki mobilnih telefona (npr. Xiaomi) ima politiku privatnosti koja štiti korisničke podatke i pruža sigurnost i sumnjam da bi se igrali s takvim stvarima pa da nadrapaju kao HUAWEI (čak i da to rade to isto sigurno rade ameri …. pa čiji je na kraju krajeva Google i Android?? … a moji podaci si toliko bitni i značajni da bi se vjerojatno na njima moglo zgrnuti čitavo bogatstvo … ha, ha, ha …)
6.Ako baš mi se zbog nečeg ipak neće sviđati China ROM uvijek ga mogu flashati na neki costum ROM i to vrlo lako jer u samim postavkama moba (koo što sam gore napomenuo) se može otključati bootloader …
Njegov brat blizanac - Poco F5 je značajno skuplji a i nema ga sa ovom konfiguracijom (16GB RAMa/1TB ROM) …e sad jel mi treba 16GB RAMa/1TB ROM? … pa trenutno baš i ne ali kako ne mijenjam često mobitele ovo mi se čini kao dobro DUGOTRAJNO ULAGANJE … prošli mobitel mi je npr. imao 256GB ROMa i mislio sam da ta nikad neću napuniti ali uspio sam za samo cca 6 mjeseci … a sa ovih 16GB RAMa trebalo bi sve da leti i bude fluidno bez obzira koliko je zahtjevnih app-a otvoreno … (inače cijela Redmi Note 12 serija je po recenzijama dosta fluidna ...)

MOJE PITANJE JE DA LI MI NETKO MOŽE NAPISATI NEKI DODATNI RAZLOG ZBOG KOJEG NE BI TREBAO KUPITI OVAJ REDMI NOTE 12 TURBO I DA LI IMA NEŠTO POVOLJNIJE ZA KUPITI OD OVE KOMBINACIJE ZA OVIH 400tinjak € (sa carinom i poreozom i poštarinom) i DA LI NETKO IMA NEGATIVNA ISKUSTVA SA KINESKIM ROMom?

Unaprijed se zahvaljujem svakom tko je pročitao ovaj mail i nešto odgovorio. :-)
Goran33 je offline   Reply With Quote