View Single Post
Staro 01.11.2023., 17:59   #2683
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Ja sam načuo od kolega da win10+ odrade taj inplace upgrade korektno. Nisam dugo to probavao, još moguće iz doba win7 beta kad me sjebalo u par navrata pa sam to lagano otkačio. Preko preče, okolo brže.

Inače volim odraditi čistu reinstalaciju OS particije ako ništa drugo zato da mogu očistiti svo nagomilano sranje Reinstaliraš aplikacije koje koristiš a ono čega se ne sjećaš nije niti bitno. Appimage mi se u tom smislu pokazao super jednostavan. Jedino integracija nekih aplikacije je banana (primjer koji pada na pamet je LibreOffice).

Doduše, ono o čemu moram početi voditi računa je da si priremim jedan ozbiljan dev environment i da ga ne diram. Nedavno sam se prebio dok sam osposobio GAE za jednu stariju aplikaciju koju imam (python2) tako da taj dio moram pametnije složiti. Kada budem nešto drugo instalirao mislim da ova Manjaro instalacija bude ostala u rezervi.

Isto tako sam protratio pola dana na pokušaj ospobljavanja da vinci resolve. Manjaro vjerojatno nije najbolja baza za to Iako oni imaju onaj ISO samo za DVS, ali temeljen je na Cent. A ja nije baš da to koristim profesionalno.

Gledao sam distribucije tipa BlendOS, ideja containera mi se čini odlična za setupiranje raznih environmenta. Otvoriš novi container, napraviš sranje obrišeš container i ajmo dalje kao da se ništa nije dogodilo.
mkey je offline   Reply With Quote