View Single Post
Staro 01.11.2023., 08:09   #2679
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
@tomek: nisi me shvatio. Pod in place upgrade sam mislio kao sa win. Skinem win iso, stavim na USB stick i bootam, te onda sa sticka napravim upgrade ili stavim identičnu verziju win preko postojeće, sa time da mi zadrži profil i sve instalirano. E to mint nema, barem ja nisam našao, nudio mi je samo opcije kompletno nove instalacije.
Ovo što si mi ti ponudio je sve upgrade na noviju verziju iz samog minta, pa to ima sam mint u update centeru.

A BT želim skroz ugasit jer ako ga ugasim softverski, kod svakog restarta se ponovno pali. Znači linux nema device manager, nego ga moram deinstalirati preko terminala. Fala
To ni s Windowsima ne radim za Boga miloga In place upgrade na Linuxu znaci ovo sto sam ti opisao. Nikakvi CD-i, ISO-i i ostala sranja. Fedoru na glavnom kompu upgrejdam na isti nacin vec 4 godine. Kaj se BT tice - Gnome sucelje pretpostavljam - taj bug mi je poznat , jednostavno ga ignoriram posto nije lap. Bluetooth mozes deaktivirat na vise nacina. Najjednostavnije ti je u tom slucaju deaktivacija servisa:

systemctl disable bluetooth

Alternativno ak ne pomogne probaj kroz tlp ga kontrolirat:

https://askubuntu.com/questions/1047...off-as-default

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Kod mene je sve stock, znaci Wayland aktivan.
Ta naredba nije permanentno rjesenje, ne prezivi reboot, ili?

Mda, Steam Link je nesto sj* na mom kraju jer se rusi. Jucer je radio, ma jucer sam imao drugu instalaciju Fedore. Bit ce jos jedan gugl tab!

Kod mene je sve na zici, imam vec iskustva sa Steam Linkom na drugim uredjajima. Grafa je najmanji problem. Zadnjih pola godine se bas nista nije mijenjalo po tom pitanju (mreza, setup, kablovinje) osim sto su kompovi dobili i7 procesore. Iperf3 baca vise nego uredne brojke.

Ovaj Sunshine radi bogovski i filing je kao da igram na hostu, ne vidim nikakve mane. Mislim da cu njega zadrzati, samo da skuzim to oko zvuka.
Tom naredbom startas aplikaciju. Ako hoces uvijek tako - moras implementirat kao alias u bashrc ili u desktop fajl.
Ak ti se shebe app samo zbrisi lokalni config (/home/<user>/.config/<put do foldera> i/ili sve .<app> folder u tvom Home.
Sunshine nisam nikad koristio no cekiraj sto po deafultu koristio kao Audio Sink - default bi trebalo biti pulse. I kolko vidim da se korisnici zale i na Win i Linux - cekiraj bitrate:

https://duckduckgo.com/?q=Sunshine+n...401-2__&ia=web
tomek@vz je offline   Reply With Quote