View Single Post
Staro 01.11.2023., 00:12   #2675
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Fedora i remote gaming - saga jos traje Nisam ocekivao da cu bas tjedan dana izgubiti na to.

Steam link mi je radio, ali trzuckavo. Gasenjem waylanda je bilo nesto bolje, ali i dalje nije to to.
Neki dan sam nanovo roknuo Fedoru (kao, cisti start, toboze) i vise ne uspijevam dobiti Steam link, jednostavno se ugasi kad se hocu spojiti. Cudno... Ugl otpisao sam ga, nisam bio zadovoljan.

Moonlight koji se spaja na Gamestream mi ne prolazi zbog nekakvih firewall problema ako mu je vjerovati. Svi firewallovi su ugaseni, pa ne znam odakle sad to.

Sunshine na hostu i Moonlight na klijentu rade i izgledaju odlicno, jako jako dobro. Ali ne radi mi zvuk na stock postavkama. Vjerojatno negdje moram nesto kliknuti. S obzirom da i jedan i drugi app imaju predetaljnu dokumentaciju, vjerojatno ce mi trebati jos koji dan.

E da, totalno glupo ali nemam pojma gdje upisujem taj GDK_BACKEND=x11. Znaci guglao sam to valjda ise puta u 3-4 dana i nalazim samo neke cudne nepotpune odgovore. Imam filing kao da je nesto tako glupo i logicno u pitanju da od sume ne vidim stablo.

Bas je sjebano preci na linux desktop tako na naglo, makar si godinama brljavio s headless hardverom. Ne volim onaj filing "sad trebam nesto napraviti, a gdje je to uopce i odakle krenuti i koji od tri nacina odabrati". Ko teski njub. I konstantan filing "oke ako sad nesto sjebem, uopce ne znam sto moram napraviti da to ispravim". Jedna radnja vodi ka tri otvorena taba s guglom

Mozda do bozica i dignem koju virtualku ili kontejner... Eh da, treba savladati i taj KVM a taman se uhodao s Proxmoxom kojeg sam stavio po strani.