View Single Post
Staro 28.03.2003., 00:22   #9
Trash
Premium

Trash's Avatar

Datum registracije: Apr 2002
Citiraj:
Originally posted by tor
Ma kavi vražiji routeri i ostala sranja. Ja na poslu imam 7 kompova u mreži, od bijeda na 300-tinjak Mhz do "normalnijih" PIII 1300, svi s po 256 MB RAM-a, raznoraznim ostalim djelovima sistema (i ATI i NVIDIA i onboard grafulje itd). Dva imaju XP, ostatak 98 se. Postavio sam mrežu prije godinu i pol i radi bez ikakvih problema. Naglašavam da se na svim kompovima radi sve i svašta, od dos programa za izdavanje računa i ostalih trica, koji su umreženi na glavni program koji se nalazi na jednom kompu, do neta, obrade slika, tiskanja naljepnica i čega sve ne...U mreži se nalazi dva laserska i jedan termo pisač, skener.
Tako da stvarno ne vidim potrebu za bilo čim drugim!
I naravno, imas bandwith limiting, automatic hangup, transparent proxy, full NAT support, dhcp, IPv6 support, full preglednost prometa (i to pregled po servisu, prenesenom megabajtu, opterecenju po satu), pregled OS-a, mrezne kartice, mac adresa, otvorene portove, pop3 usernamea, servise, pregled posjecenih web stranica po IP adresi, blokiranje "nezeljenih web sajtova", blokiranje p2p programa, pregled koje fajlove skida pojedini user sa p2p programima (!) i jos hrpu stvari koje ni sam niasm otkrio.. i godinu i pol uptimea (koliko imam na jednoj masini) ?

Taj Linux sve radi po tvojoj zelji do najmanjeg detalja.. Jos malo pa ce ti skuhati capuccino kad otvoris neki websajt

Dakako, daleko od toga da tebi sve to treba, cak je donekle i razumljivo da ti je ICS sasvim dovoljan, ali cim zatrebas neke jace mogucnosti, morat ces se patiti zbog stvari koje ti Linux moze daleko efikasnije i sa boljom implementacijom pruziti. Ja ga preferiram u skoro svakoj situaciji i pokusavam ga progurati i donekle komercijalizirati (iako je to za sada borba protiv vjetrenjaca).