View Single Post
Staro 30.10.2023., 16:21   #1208
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor prileee Pregled postova
Imam s5 max sad vec valjda 4-5 godina i to "pranje" sam koristio samo par puta u pocetku. Em ne bi smjelo nista nego voda unutra, em to nije pranje nego samo malo bolje brisanje prasine vlaznom krpom.

Ustedi pare i kupi samo usisavanje. Da se vracam nazad ili da sad kupujem ja bi tako.

Rucnim usisivacem cistim dodatno po potrebi i kad se radi generalka svako 10-15 dana, a tada ide i propisno pranje poda.
Jedno je tvoj s5 max s "pasivnim" pranjem a drugo (potencijalno) njegov s8 ultra, koji aktivno trlja po podu.
A što se tiče sredstava - slobodno pomješaj malo alkoholnog octa u vodu, provjereno radi bez problema a čisti bolje i od nekih sredstava za čišćenje.

Citiraj:
Autor andy91 Pregled postova
Ok, hvala na korisnim informacijama!

Tvoj model ima fiksni mop za mokro pranje? Ovi iznad modeli što sam spomenuo imaju rotirajući (Xiaomi) ili vibrirajući (Roborock). Po testovima to ne izgleda toliko loše.

I koliko često prazniš spremnik od usisavanja, koliko m2 prostor? Tvoj je i manje zapremnine pošto ima vodu. Mislim, jel bi ti koristila stanica za pražnjenje?
Imam ti S7 MaxV Ultra, svaki dan usisava i pere etažu od 100m2 (većinom parket i pločice).
Vodu ti bacam/dodajem jednom tjedno.

Pere jako dobro, jedino što ne uspjeva skinuti su najtvrdokornije mrlje.
S tim da je naša filozofija pošteno ručno oprati podove jednom u 2-3 mjeseca, a njega onda koristiti za održavanje, nevjerojano koliko ti uspori "trajno" prljanje poda.
Usisava također savršeno.
Vrećicu mjenjam jednom u 4 mjeseca (imam psa).
Mikrofibru za pranje utrpam u mašinu za robu jednom u 2-3 mjeseca na 60 stupnjeva, kad idemo i ručno oprati podove. Stvarno nema potrebe za češće, jer ju odlično i sam održava.

IMO jedini minus sa mojim modelom je filter za prljavu vodu, kojeg moram čistiti jednom u 3-4 tjedna jer se lako zaštopa.
Baš su ga nekako čudno napravili.

S8 je pretpostavljam još samo bolji u svemu od moga, tako da mislim da nema šanse da pogriješiš s njim.
Igorr je offline   Reply With Quote