View Single Post
Staro 28.10.2023., 22:12   #18809
flyer1
Premium
Moj komp

flyer1's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
nadan se da ne krsin nekakva pravila, c/p s jednog slicnog sajta, takoder thread u kojem se daju preporuke za kupovinu tevea, neovisno o namjeni/cjenovnom rangu...besmisao ili kako u dva koraka nicim izazvan doc s ~400E na ~3000E

Pozdrav.
Kupujem novi tv, 55", gledat ce se u 99% slucajeva navecer u zamracenoj prostoriji, max tv/netflix. Do sada sam koristio Philips 55PUS7303/12 i za moje potrebe bio je odlican. Sada bi nesto slicno tome ako moze, do cca 400e, ne bi bas prelazio to ako ne moram.
Je li to u tom rangu i ima li sto bolje za te novce? Hvala

Ja bi se na tvom mjestu ipak malo protegnuo više i uzeo Samsunga Q60C koji je malo boljih specifikacija i zadovoljit će sve tvoje kriterije, jedini minus mu je taj šta nema Dolby Vision (bitno za Netflix i ostale streaming appove) za razliku od ovog Hisensea kojeg si okačio, ali prema Rtingsu ima malo jaču svjetlinu tako da će biti odličan izbor ak je dnevna soba (ili bilo koja soba doma u kojoj se najviše gleda TV) blago osvijetljena, ali koliko vidim na Nabavi u svim webshopovima koje ga imaju u ponudi se jedino može naručiti i onda čekati 2-3 dana da stigne, jedino HGSpot ga ima na lageru ali je tamo već malo skuplji

Na tvima te klase hdr je potpuno nebitan jer ga ti paneli niti ne mogu prikazati.

Vec sam spomenuo prije dolby vision potpuno nebitan, servisi imaj za svaki dv stream i hdr10 stream.

Cak i kad gledas hi end klasu, DV i dalje nebitan, jer razlike u praksi neprimjetne. Puno je bitnije kakav je panel nego koji format tv podrzava.

Kad sam uzeo samsung s95c mislio sam da ce mi falit DV, a ispalo da na njemu hdr10 izgleda bolje nego DV na bilo kojem drugom oledu.

Slobodno izostavi DV kod komparacija, zaista nebitno

¯\_(ツ)_/¯
flyer1 je offline   Reply With Quote