View Single Post
Staro 27.10.2023., 23:51   #8686
Trekkie4
Registered User
Moj komp
 
Trekkie4's Avatar
 
Datum registracije: May 2023
Lokacija: Out of Sight, Out of Mind
Postovi: 263
Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Bili su u pravu kolege, takva c2d konfa ide za 20 eura na njuskalu. Više ni ne vrijedi naravno, tako da nije čudo da se bacaju takve stvari. Ista je stvar sa doniranjem, to je jednostavno prestaro i presporo a i sumnjam da win10/11 uopće podržavaju tako stare proceve.
Q6600 je stvarno legendaran proc i ako je nekom i win7 to i dalje dovoljno za ono što mu treba, odlično. Da idem napraviti nekakvu ultra low budget konfu za moderne stvari, vjerojatno bih ju probao izgraditi oko 2500k/2600k proca.
Teška srca, za dvo-jezgreni sustav se moram složiti sa napisanim.

Prije par godina sam jednom obiteljskom prijatelju složio Core2 Duo i to je već onda radilo tako sporo da sam mu zapravo napravio više štete nego koristi. Čak mislim da sam mu na kraju stavio Vistu umjesto Win7, nadajući se da Vista bude bolje i brže radila.

Da, Win7 sa 4-jezgrenim procesorom je za sada dovoljno. Naravno, ako se prioriteti promjene budemo razmislili o nečem boljem, ali Q6600 se više puta dokazao kao "radni konj", procesor koji može gotovo sve. Problem nadogradnje nije u nabavci ploče ili procesora, već u činjenici da povlači cijeli niz nadogradnji u paketu.

Na primjer, prelazak na i5 bi tražio promjenu sa 8GB DDR2 na 8GB DDR3, drugi cooler, jače napajanje, itd, itd. Tako da sam zapravo limitiran onime što je već unutra, odnosno zadanim gabaritima od Phenom X4 specifikacija.
Trekkie4 je offline   Reply With Quote