Citiraj:
Autor Dottore
Pa doslovno misliš jer svaku generaciju pitaš praktički istu stvar. Gledaš prosjek endurance u mirovanju sa gsmarene i nije uvijek isto mjerilo koju dobiješ u Hrvatskoj. Zaboravljaš omjer signala, broj instaliranih appova i na kraju poslije žališ da to nije to.
Mobitel kupuješ ono što znaš i da te služi u komunikaciji. Brzina punjena ne predstavlja problem.
|
Pa pitam s razlogom, zato jer me zanima dal google napreduje na polju baterije iz generaciju u generaciju, osim korištenja, tu opet igra i ulogu sam OS koji ne napisan za dotično mob, a koji je kolko čitam, ne baš bajan, neka verzija je lošija za baterija dok je aktualna verzija navodno jako dobra, a i s guglom ne znaš točno na čemu si.. Al dobro, većina problema je vezano uz softver i iste je te prirode..
O hardveru nećemo više zato kaj praktički svaki mob ima neki fušeraj (tipke, ekran, zvučnik, kamera itd.)
Proizvodni proces je sve manji u smarfton industriji, a smartfoni su sve rastrošniji, a opet i ekipa se zalaufa pa popali sve živo (nfc, bt, gps, 3g, wifi, itd.) Al baterija nikad ne može bit prevelika, kao ni što tv na zidu nikad ne može biti preveliki
A opet i kolko god je mob rastrošan u toj mjeri bi i trebala pratit te zahtjeve veličina baterije, pixeli baš ne stoje bajno po tom pitanju, a izgleda da opet tu ovisi od generacije do generacije, znam da je pixel 5 imal odličnu bateriju, ostala pixel serija je neki prosjek, doduše malo bolji ak ćemo uspoređivat sa starijim pixelima 4 koji se nije baš proslavio s baterijom, al to je već stara poznata stvar.
E vidiš, nisam nikad vodio brigu o brzini punjenja dok nisam nabavil nord 2, mogu reć da je to jedna od najgenijalnijih stvari u smartfonima
0-100% za cca 30tak min. To pozdravljam i šteta što nema više smartfona s tim munjevitim brzim punjenjem.