ovo šta spominješ oko kućne mreže, sambe, ftp-a... to se sve rješava DOZVOLAMA.
točno definiraš usere i koji user će ćemu pristupati.
ftp kao servis mislim da je relativno abandon-ware jedno 20tak godina, tko još i za šta koristi ftp, koji je krajnje nesiguran i prevaziđen način hostanja.
dakle, digneš si na nasu smb share sa userima, i definiraš usera koji će pristupati folderu sa filmovima, sa slikama, sa torrentima...
složiš si snapshote i automatizirano backupiranje. ktome nas nije backup.
obzirom da kodi ima loš implementiranu sambu, a o čemu je bilo priče u temi u xiaomi mi boxu, na nasu si digneš webdav share i na kodi si mountaš foldere kroz webdav. obzirom da je nevidljiv windowsima (nativno barem), onda nema tu nekog straha, a za windowse ionako (opet) digneš smb share sa userima.
plex pass ti treba za hw transcode. MISLIM i za dlna server, nisam siguran. ja imam staru verziju servera i ne treba mi plex pass da mi vrti dlna, ali mislim da je s nekom verzijom servera to bačeno pod plex pass.
av1 nek te ne zabrinjava za sada... to šta streaming servisi prelaze na njega ne znači da će preko noći ukinuti hevc. youtube je skoro 10 godina paralelno podržavao stare codece. u 10 godina ćeš kupit novi box ionako.
u svakom slučaju mislim da i dalje previše kompliciraš i gledaš previše dugoročno na nešto šta je predviđeno da se periodički mijenja.
nabavi NAS i nek ti to bude baza, a sve ostalo ostavi klijentima da se bakću sa trenutnim potrebama.
uzmeš droid box za 50 eura, za 5 godina uzmi novi za opet 50 eura koji će podržavati stvari koje ovaj danas ne podržava.
lokalni sadržaj će ti uvijek raditi dok god imaš materijal kojeg trenutni box podržava, ako je to hevc, onda se drži hevca. kad izađe h266/267/666 kupit ćeš , kao i mi ostali, uređaj koji ga podržava.