Citiraj:
Autor Bl@de
@Ziiky
proučavao sam i ja beelink king-a čak mi je i malo falilo da ubodem king 2 verziju, stalno sam se nečkao jer me vrača na gornji odlomak, ne znam jel mi se da vrtit custom os, pa to stalno ručno updejtat, zelim out of box rješenje.
obojica ste pogodili bit tak da ću i ja morat na dve mašine, u krajnosti synology NAS složit a prije toga odabrat koji točno box.
P.S.
Jedno pitanje. Da li svi ti boxovi znaju radit sa FTP serverima ili samo samba, odnosno DLNA. tj da li kad imas synology NAS složiš FTP server možer preko FTPA vući podatke na recimo shield preko plexa/kodija
P.S.S.
evo sad pak gledam forume shiled ne podržava opet neki codec AV1 koji kažu sad postaje standard, ne zam koliko je to bitno, ja još uvijek živim u dobu x.264 p mi sve to postaje SF.
|
Pa naveo sam ti razdoblje od 15-ak godina i 3-4 izmjene boxa s time da snaga nadasnjih brendiranih boxeva je nenadyebiva, CE je brutalno stabilan (iako je to Kodi, nemoj ga uspoređivati s android verzijom) i realno nikada nećeš trebati ništa jače za CE koji sve vrti sa 10-15% procesorske snage. Di ćeš bolje out of the box rješenje?! GTking je izašao 2019 kada sam ga kupio i do sada u 4 godine sam jednom dirnuo prstom u njega jer mi je micro SD krepala pa sam pomoću backup-a (trivijalna rabota daljincen uz 4 klika) CE prebacio na drugu karticu i peglaj dalje.
Kako misliš ručno update-ati? To što tvdiš nije točno!
Unutar CE postavki imaš izbornik gdje kvačkaš dal da ti se CE automatski update-a ili ne ... kao i u svakom programu, kao i na svakom drugom uređaju.
Treća opcija je da te samo obavijesti da je stigao update pa ako želiš update onda ručno klikneš da se updejta nakon čega restartaš CE, opet daljincem. Četvrta je opcija kojom omogućavaš update nightly buildova.
Prvi puta kad formiraš CE na SD kartici i ubodeš ju u box ,to je to, nadalje je klikanje daljincem, mišem ili airmišem što god već koristiš.
Od protokola koristim NFS isključivo i radi bez greške i kako sam mijenjao boxeve uvijek je jako dobro radilo. Samba i DLNA rade, al ih ne koristim.