Citiraj:
Autor xlr
Ideja s Tiny masinom je solidna, stvarno malo trose i sigurno ce moci pokriti sto ti treba. Mene u toj prici samo hebe sto s godinama zelim sjesti za TV, upaliti ga i zelim da prokleta stvar radi svaki put. I zelim lijepi mali daljinski u rukama, ne misa i tipkovnicu 
|
Razumijemo se, zadnjom rečenicom si točno pogodio što me muči, nakon 20+ godina čačkanja po kompovima i sad kad su još mala djeca doma, jednostavno mi se više ne da, želim kliknut crveni gumb i da to radi. Ak trebam pogledat neki film da ne moram razmišljat hoće to box/HTPC znat dekodirat, jel imam HW decode ili treba postavke mijenjat, pa skidat drugi codec ili decoder plugin, ne da mi se više.
Vidio sam po netu i ja taj shield i svi ga hvale, iskreno ne treba mi za gejming jer telka ima 120 ms input lag, sto je u potpunosti ne igrivo, zato mi još uvijek stoji pored maxtv-a steam link, čeka bolja vremena i drugu telku. Sljedeći put s ne ću zeznut i zeznut se sa tak bitnim faktorom koji zapravo uopće ne računaš jer si odrasao na CRT monitorima :-D. Drugo znam da ima streaming sa kompa, ne posjedjujem nvidia grafičku niti ču je imat u dogledno vrijeme pa mi taj dio nije zanimljiv.
Prema ovome sto ti kazeš, znači bez problema bi shield mogao vrtit za prvu ruku i transmission i backup server.
za što če ti na plexu taj pass kažes HW transcode, pa što ne može plex sve direktno decodirat h.264 i 265?
@Ziiky
proučavao sam i ja beelink king-a čak mi je i malo falilo da ubodem king 2 verziju, stalno sam se nečkao jer me vrača na gornji odlomak, ne znam jel mi se da vrtit custom os, pa to stalno ručno updejtat, zelim out of box rješenje.
obojica ste pogodili bit tak da ću i ja morat na dve mašine, u krajnosti synology NAS složit a prije toga odabrat koji točno box.
P.S.
Jedno pitanje. Da li svi ti boxovi znaju radit sa FTP serverima ili samo samba, odnosno DLNA. tj da li kad imas synology NAS složiš FTP server možer preko FTPA vući podatke na recimo shield preko plexa/kodija
P.S.S.
evo sad pak gledam forume shiled ne podržava opet neki codec AV1 koji kažu sad postaje standard, ne zam koliko je to bitno, ja još uvijek živim u dobu x.264 p mi sve to postaje SF.