Danas sam očistio vanjsku jedinicu prije novih kiša i pada temperature. Potrajalo je par sati, a zašto? Zato jer sam opet uzeo Zep smeće u spreju koje je očistilo možda 10% toga. Pošpricao sam sa zadnje i bočne strane koliko sam mogao, pustio da stoji 15 min i uključio grijanje na najjače. Vidim prašina i dalje stoji i ne mrda, a glupo mi bilo ići po novi sprej jer očito bi opet bilo isto. Pošpricam lagano crijevom i običnom vodom, i dalje ne ide. Nije bilo druge nego poskidati stranice i ventilator i dio po dio ići četkicom za zube i kompresorom. Kad sam skinuo sve što je bilo vidljivo, onda sam išao nastavkom za bojanje, ali s vodom u posudici uz manje bara i veći protok vode. Nakon toga je bilo puno bolje, rekao bih da je preko 90% sišlo, tu i tamo se vidi kao mikroprašina na listićima, zanemarivo. Zatim sam oprao tacnu koja je usput počela i hrđati iznutra tako da me čeka bojanje u budućnosti. Nije to sad puno, ima nešto točkica, ali da to nisu mogli nekako bolje zaštititi... Prebrisao ventilator i sve stranice, sastavio i spremno za zimu.
Kako vi čistite vanjsku jedinicu?