@Blade, malo se prepoznajem u tvojim postovima. Barem ovaj dio oko nekih zahtjeva i prohtjeva. Krenuo sa Kodijem i PC-em spojenim na TV, pa mi to bilo tlaka i musicavo za setupirati, nedajboze da ga treba reinstalirati. Odustao, presao na Chromecast, pa Fire TV, i na kraju odj sve i uzeo Shield Pro (ne tube, velika razlika). Evo vec tri godine ne razmisljam sta vrtim na TV-u.
Isprva je taj Shield bio i Plex server sa eksternim diskom i torrent masina u jednom. Sve je to radilo ok. Ali afiniteti su mi rasli...
Na kraju uzeo NAS i slozio storage/library/torrente itd, Shield vuce library preko mreze, ne koristim vise uopce Kodi nego primarno Plex, a server je na NAS-u. Placam Pass pa imam i hw transkodiranje sto NAS uredno vrti i ono najbitnije, tri kucanstva se spajaju na taj Plex server. Zero issues. Dosta bitno jer korisnici su stariji ljudi, zele plug n play, da stvar radi. Svi imamo glupe telke i na njima Android boxove (Shield, CCwGTV, Anker Nebula projektor, Chromecast).
Kada negdje putujemo, uzmemo Shielda s nama, ustekamo ga i vozimo kao da smo doma.
Uvijek sam htio HTPC, jos od srednje skole, ali kako je vrijeme prolazilo smatrao sam da je to vrijeme proslo i da mi je lakse segmentirati uredjaje prema namjeni. NAS planiram da traje barem 5-10 godina, mijenjam samo diskove kad postanu mali. Box takodjer treba samo vrtiti net i sliku, Plex radi tezi posao. Ne moram box realno vise nikad niti updejtati na noviju verziju Androida, ne trebaju mi Android featurei... CCwGTV je jeftinjara, a radi solidno. Shield je kakti neki top u toj klasi i stvarno svasta moze i svasta sam s njim radio, od pretvaranja u audio streamera do stremanja/igranja PC igri na TV-u itd. Mene je kostao 200 eura prije 3 godine, a sutra kada kupim najnoviji TV, Shield opet ide u njega kakav god OS se vrtio gore.
Ideja s Tiny masinom je solidna, stvarno malo trose i sigurno ce moci pokriti sto ti treba. Mene u toj prici samo hebe sto s godinama zelim sjesti za TV, upaliti ga i zelim da prokleta stvar radi svaki put. I zelim lijepi mali daljinski u rukama, ne misa i tipkovnicu