View Single Post
Staro 24.10.2023., 13:12   #622
Bl@de
Premium

Bl@de's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Problem je što nisam mislio da ću investirat ovoliko vremena u istraživanje i onda što više čitam nailazim na sve više problema za jedno i drugo rješenje. Dugoročno znaci za 10+ godina mi treba FTP/NAS server primarno za sekundarni backup, što po mom tradicionalnom pogledu na stvari iziskuje PC, ne znam valjda jer sam naviknut na to. Pa je onda taj PC sad trebao prvo glumit HTPC dok stara telka ne crkne. Onda sam skužio da ne možeš to vrtit na bilo čemu jer HEVC moras imat ili 6th gen intel ili UDH grafiku sto poskupljuje priču HTPC-a. A sada vrtim mezzmo na svom PC-u koja jedino funkcionalno rješenje da preko DLNA na telki streamam sadržaj, što je naravno problem jer HEVC ne mogu streamat bez transcodinga i to još traljavo radi pa stalno moram pazit sto uzimam za source, što je poprilično frustrirajuće s obzirom da je telka u funkciji još od 2014. godine.

Onda prebaciš priču na android tv box, pa tamo skužiš da jedan podržava većinu HEVC formata pa onda u forumima da šteka da preskače ipak, pa da će bit fixano novim firmwareom i sl. Pa bi nakon zamjene TV-a taj isti android box trebao otići u mirovinu i vrtit na tavanu FTP/NAS. A iskreno nisam nikad niti pokušao vrtit FTP/NAS na androidu unattended.

Android mi sada djeluje zgodno jer nudi out of box tv experience koji mi fali zadnjih 9 godina, dok će na HTPC-u taj feeling biti vjerojatno drugačiji. A kad zamijenim TV HTPC će daleko lakše, barem po mom mišljenju, održavat za FTP/NAS, i sl. servise, s time da za HTPC treba odabrat još remote što još poskupljuje priču. poanta priče je ne zelim sad investirat 200-300 € pa onda za par godina opet.

Intel i5 4670k
ASrock Z87 Extreme 3
2x8 Gb Kingston blu
MSI Rx 580x 4 GB
OCZ SSD Vertex 4 - 128 GB
Samsung T166 500 GB 7200 okr/min 16 MB HD501LJ
Samsung F1 1 TB 7200 okr/min 32 MB HD103UJ
Dell S2522HG
Chieftec DX-01BD-V, Corsair 520W CMPSU-520HXEU

Bl@de je offline   Reply With Quote