Tema: Automobili
View Single Post
Staro 24.10.2023., 00:13   #70140
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Čestitke na Miniju. Nek te dobro služi
Hvala i tebi isto sretno sa projektom

Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Nema to veze s tim Minijem i njegovom opremom. Upola jeftiniji Golf koji tradicionalno dolazi s mršavom opremom ima bar tempomat u baznoj opremi pa i na Balkanu.

Takve aute uglavnom voze ljudi potpuno nezainteresirani za tehnologiju i aute ali im je bitno da se izraze kroz neki stil i da furaju neki svoj image. Uz to kao što je kolega rekao njima više odgovara minimalistički pristup pa što manje opreme to bolje jer će se samo dodatno zbuniti.

Auto je preskup, održavanje je preskupo a dijelove može nekada biti manji problem nabaviti. Onaj kojeg sam vozio prije 10ak godina nije bio ni nešto udoban. Ali oni se ne zamaraju time. Oni žele Minije i sretni su s njima.

Stoga kolega, samo gas
Gas troši dragocjenu energiju, krivo si shvatio moje upise
Kažeš nezainteresirani za tehnologiju, a kupili plug in hibrid jer me zainteresirala ta tehnologija Auto je dio imidža, nama koji to gledamo, a minimalistički pristup je uvjetovan budžetom. Da ima sve što želim koštao bi 35K pa ga ne bi mogli kupiti. Ovaj je i prešao više od ostalih koje smo gledali, od nekih duplo. Bio sam u Tomića prije kupnje sa VIN-om, za 9K km slijedi mali servis (ulje i filteri), ako se ne varam rekao je 260€.
Na ljetnim gumama je, pa ćemo instalirat pomodne cjelogodišnje.
Nemoj me krivo shvatiti ali bezveze je ljude stavljati u okvire po autima koje voze. Govore nešto o njima ali ne puno, možda i skroz suprotno. Mi smo sad sretni sa (abecedno) Alfom, Minijem i Suzukijem. Svi su benzinci, a oni koji voze dizelaše neka gore u paklu jer bolje ni ne zaslužuju. Strujaši su mi sad ok ljudi

edit: Sjetio sam se jedne epizode South Parka, isječak:

Zaboravio sam spomenuti ugodno iskustvo vožnje po Njemačkoj i po gradovima i po selima. Iznenadilo me kako se između sela brzo vozi. Vlakovi su nas izmantali (put koji je trebao trajati 20ak min je trajao 3 sata), a lokalna hrana je loša

Još sam se nečega sjetio: Na celeru nema okretaje motora, netko je zaključio da to valjda više nije bitno. Temperatura motora isto više nije važan podatak, pa ako je baš želiš znati, nađe se među potrošnjom i ostalim statističkim tričarijama

Zadnje izmijenjeno od: murina. 24.10.2023. u 00:31.
murina je offline   Reply With Quote