Da, malo je tricky ta strana gdje su ti balkonska vrata :/
A kakva je situacija na suprotnoj strani, imas zid za montirati?
Ne znam kako bi ti dotični SVS pomogao sa balkonskim vratima, jer i on je preko 20cm dubine, nije baš da ćeš moći normalno vrata otvarati.
Ali da, generalno mislim da nećeš faliti s njima što se tiče zvuka.
Par rješenja koja padaju na pamet:
1. Ono sto bi u tvojoj situaciji bilo idealno za pozicionirati surround zvučnike je staviti zvučnik (ili zvučnike, ako ti je iz nekog razloga zafrkana situacija i na desnoj strani) na stalak i postaviti ga idealno dok gledaš filmove a nakon toga pomaknuti tik uz taj dvosjed/trosjed tako da se može normalno ići na balkon.
Tako možeš dobiti zvuk kako je i zamišljeno i nemaš nikakvog pretjeranog bušenja i štemanja za pripremu, samo što ne znam koliko ti je tako nešto prihvatljivo.
2. Ako se već ide na strop stavljati, ja bih onda probao doći s boka, postavio nosač direktno na strop (jer ti je na zidu kutija od roleta) i postavio zvučnik u stilu SVS zvučnika koji si zamislio (dakle nekakav height zvučnik koji dolazi pod nagibom).
Samo dobro pripaziti na veličinu, da se ne dogodi da je zvučnik veći od visine kutije od roleta

Na ovaj način jest da ti je zvučnik na stropu, ali ti barem surround dolazi sa dobre strane, a nagib zvučnika će koliko toliko pomoći da se zvuk "spusti".
Potencijalni problem su zavjese, ali dalo bi se tu štogod iskemijati da sve skupa stane.
A i kad se mora dirati nešto u kutiji za rolete, morat će se vjerojatno micati zvučnik.
A što se tiče atmosa, po ovome gdje si označio izlaze - ideš na height zvučnike, ne na overhead?