View Single Post
Staro 20.10.2023., 21:14   #1855
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Igorr Pregled postova
Da, malo je tricky ta strana gdje su ti balkonska vrata :/
A kakva je situacija na suprotnoj strani, imas zid za montirati?

Ne znam kako bi ti dotični SVS pomogao sa balkonskim vratima, jer i on je preko 20cm dubine, nije baš da ćeš moći normalno vrata otvarati.
Ali da, generalno mislim da nećeš faliti s njima što se tiče zvuka.

Par rješenja koja padaju na pamet:

1. Ono sto bi u tvojoj situaciji bilo idealno za pozicionirati surround zvučnike je staviti zvučnik (ili zvučnike, ako ti je iz nekog razloga zafrkana situacija i na desnoj strani) na stalak i postaviti ga idealno dok gledaš filmove a nakon toga pomaknuti tik uz taj dvosjed/trosjed tako da se može normalno ići na balkon.
Tako možeš dobiti zvuk kako je i zamišljeno i nemaš nikakvog pretjeranog bušenja i štemanja za pripremu, samo što ne znam koliko ti je tako nešto prihvatljivo.

2. Ako se već ide na strop stavljati, ja bih onda probao doći s boka, postavio nosač direktno na strop (jer ti je na zidu kutija od roleta) i postavio zvučnik u stilu SVS zvučnika koji si zamislio (dakle nekakav height zvučnik koji dolazi pod nagibom).

Samo dobro pripaziti na veličinu, da se ne dogodi da je zvučnik veći od visine kutije od roleta
Na ovaj način jest da ti je zvučnik na stropu, ali ti barem surround dolazi sa dobre strane, a nagib zvučnika će koliko toliko pomoći da se zvuk "spusti".
Potencijalni problem su zavjese, ali dalo bi se tu štogod iskemijati da sve skupa stane.
A i kad se mora dirati nešto u kutiji za rolete, morat će se vjerojatno micati zvučnik.

A što se tiče atmosa, po ovome gdje si označio izlaze - ideš na height zvučnike, ne na overhead?
Ma na desnoj strani je jos veći rusvaj.
Evo fotka kompletnog zadnjeg djela.

Uslikano je wide kamerom pa soba djeluje izduženo. Inače je pravilnih 5x4m sem dimovoda (40x30cm) desno od tv-a.

Manje više većinu tvojih prijedloga sam i sam kombinirao ... il ne paše ili mi ne ide na ruku il mi se ne sviđa.
Klima je naknadno nakon zvučnika došla gore desno i isprva nije bila tu planirana. Samim time većina overhead prijedloga otpada jer gubim mogučnost simetrije RL zvucnika.
Htio sam čak i vrata prepraviti u klizna, al ne može jer kao nema dovoljno iskoristivog profila na što bi išao mehanizam kliznika, a da čupam praktički novu staklenu stijenu i stavljam kliznu ... toliko bas nisam lud 😁.

Uglavnom SVS elevation stane iza vrata jer stakla su povucena na vanjsku stranu profila, a uz nekakav dodatan granicnik da staklo ne lupa u zvucnik; vrata će biti paralelno sa zidom kad se otvore.

Danas sam naručio SVS Elevatione pa kad ih namontiram javim utiske.

Pošto su to down(up) firing zvulje, dal danih postavim na standardnoj visini dolbi preporuke ili nešto višlje?

Edit:
Jel ti ono prodaješ Wharfedale 9 DFS na njušci?
Razmišljam da ih stavim za atmose kao prijelazno rješenje dok ne uzmem drugi par Elevationa?!

CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT

TV: Philips 55pus7805
REC: DENON x1600H
ZVUČNICI: Q Acoustics = QA3050i, QA3010i, QA3090i
SUB: SVS PB1000
MEDIAPLAYER: CoreELEC @ BeeLink GT King

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom

Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 20.10.2023. u 21:22.
Ziiky je offline   Reply With Quote