Bolje u odvojenim profilima nego miksati privatno i poslovno na istom mobu/profilu

Ma feature kao takav je genijalan. Poslovni profil mi je pod "kontrolom" korporacije (Intune) i ponaša se kao odvojen user space i to mi je super. I to je uredno radilo zadnjih 8mj na A13.
Ono što je sada zajedničko ovom problemu je update na A14 i korisnici koji igrom slučaja koriste multi user feature. I ja sam primjetio ono što svi pišu - drugi profil je osjetno sporiji, trza i trokira, zna se nekada i freezati na 5 sekundi. Ali je radio kao i do sada.
U neki starim slučajevima bi se storage krešao iz glupih razloga, npr gotovo pun prostor na mobu, neki random update play servicesa i sl (to sam sada sve proguglao i vidio dok sam tražio rješenje).
Ukratko, nema lijeka osim factory reseta. Ujedno sam iskoristio priliku i napravio roll back na A13 iz veljače.
PS: nabijem na klip kukuruza i taj google backup. Svi se kunu u njega ovo ono i naravno da opet iznova kao i sve ove godine samo polovično restora postavke. Serem se na takav backup. Npr restora wifi mreže, ali ne restora da mi je high refresh rate kvačica bila ugašena. Nije mi vratio popis blokiranih brojeva telefona. Nijedan login ne pamti, a neki su govorili i kleli se da pamti. Ukratko, ne oslanjajte se na njega ako ne morate. Odličan je samo da vam vrati listu instaliranih appova i to je to.
Pixel i ja smo raskrstili za sva vremena bojim se. Nekad imam filing da se javljam u ovu temu samo sa problemima. U samsung temi gdje sam proveo 6-7 godina nisam toliko pisao o svojim lošim iskustvima
Da bar nema tako zadovoljavajuću kameru...