View Single Post
Staro 18.10.2023., 13:22   #132
Trekkie4
Registered User
Moj komp

Trekkie4's Avatar

Datum registracije: May 2023
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Ne bi bio siguran u to. Pretpostavljam da su se dogovorili oko korištenja Lare Croft i stavili to na papir. U to vrijeme sam već imao poslovnog iskustva sa multimedijalnim streamingom i znam da se pazilo na te stvari. Imali smo suradnju sa bendovima, studijima, glumcima… nitko od mojih nije htio ništa upotrijebiti bez suglasnosti.
Znaš, palo mi je i to na pamet ali mislim da to ipak nije slučaj, a budem ti i objasnio zašto.

Na CDu nema apsolutno nikakvih javnih klauzula, izjava ili zaštita. Recimo, da je stvarno korišteno sa dozvolom, očekivao bih da na CDu piše nešto tipa "Ime Lara Croft zaštićeno je autorsko pravo, blah blah blah, zabranjeno je kopirati, koristiti ili reproducirati na javnim mjestima"

Isto tako, očekivao bi da negdje piše klauzula o Motorola, Nokia i ostalim firmama koje se spominju.

U najmanju ruku bi CD imao nekakvu vrstu upozorenja, da ga je zabranjeno kopirati, dok su se na ovom našalili i napisali kako je "Zabranjeno presnimavanje, uništavanje i ignoriranje na tulumima". Jedino ako ovakva vrsta aplikacije, tumačenja autorskih prava nema, odnosno ne pripada u iznimku, obzirom da CD nije bio predviđen za prodaju (što je zapravo i jedina ozbiljna napomena na cijelome CDu)
Trekkie4 je offline   Reply With Quote