Citiraj:
Autor Blagus
Članak 30, stavak 3 kaže, između ostalog:
Definicija iznimnih i opravdanih slučajeva prepuštena je mašti čitatelja. Siguran sam da će nam svima omogućiti da izbacimo ONT, a PLOAM passworde ćemo dobivati napismeno u ugovoru. Na isti način kako se A1 pohvalio HAKOM-u da "u ručnom procesu" daju bridge na svojoj optičkoj infrastrukturi. Prepun je ovaj i njihov forum pozitivnih iskustava s bridgem na Huaweiju. Sve se potrgali jadni koliko po cijele dane na ruke klikaju bridge ljudima. 
|
E sad pričekaj malo pa da ja nešto kažem.
Dakle ovako,mi ovdje na forumu kad kažemo ONT mislimo na SFU ONTove to jest uređaj koji odrađuje modemski dio i ima LAN RJ45 konektor gdje uštekavamo naše router igračke.
Dok ISPovi u nas vrlo dobro znaju što kažu što se tiče pravila i dokumentacije a kao ONT misli se i zna se da to
znači oboje "All in one HGU" i "Single Function Unit".
Zato u onoj mojoj pinnajoj temi Postavki ISPova imamo sekciju HGU ONT i SFU ONT sa jako dobrim razlogom.
Nebrojeno sam HAKOMu slao svakakve prigovore u vezi 3rd party opreme i uvijek bi dobio jedan te isti odgovor,neznam za ostale ovdje ali ja sam jako jako uporan pa moglo bi se reći naporan(Nikky zna

).
Oni UOPĆE nisu ni znali za EU Direktivu u vezi Router Freedoma dok im nisam prije godinu i pol spomenio a sad su se raskalašili (bliže se izbori).
Ugl. mislim da mi nećemo nikakve PLOAM passworde,user/pass od neta i VoIPa dobivati jer sve će nam to ISPovi strpat pod "Definiciju iznimnih i opravdanih slučajeva" i dobiješ nakraju Bridge.
Što se tiče samih passworda i usernameove za VoIP ISPovi odavna imaju to rješeno sa HAKOMom da neće dat korisniku podatke zbog "SIGURNOSNIH RAZLOGA".
I da ponovim za sve ovdje koji neznaju ili nisu upućeni što ONT znači.
ONT = Optical Network Terminal