View Single Post
Staro 15.10.2023., 18:33   #3908
xPsycho
Premium
Moj komp

xPsycho's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Pozdrav ,

U potrazi sam za nekom solucijom backupa ponajvise fotografija i videa s mobilnih uređaja i arhive šta se sad nalazi na kompu . Sve skupa količina podataka trenutno nije ni 1tb ali s vremenom bude to raslo još . tako da sam sad gledao da se uzme neka kombinacija s 2x 4tb diska , iako mi nisu ni potrebne neke raid i itd stvari pošto dio toga je na google drivu a sve ono važnije se čuva i na SSD prjenosnom disku .
Eventualno bi se dignuo i plex server gore da baš pc ne mora biti stalno upaljen (a tu mi se vecinom vrti 10-15 filmova jer nemam naviku skladištenja toga , pogleda se i kroz neko vrijeme obriše) tako da ni tu nije neka velika količina podataka.
Bitno da se u kucnoj mrezi može uplodati ( 2 korisnika budu) i izvan kucne mreze da bi se mogli syncati mobiteli i eventualo pogledati koji sadrzaj izvan lokalne mreze.

Za sad sam gledao

SYNOLOGY DS223j (nekih 230-240 eura) cini mi se najisplativija solucija za sad
ili čak
Synology DS DS124 (ako bi išao na kombinaciju s jednim diskom)

a za diskove nznam ni sam sta uzeti , uglavnom WD nebih jer sam imao dosta losih iskustva za sad s njima pa ako mozete preporucit nesto drugo pametno a da je vim jeftinije hahah , gledao sam ove HAT3300-4T 3.5" SATA III SYNOLOGY (115eur) ili ima nešto drugo za preporučiti

Ili ako neko ima neki sasvim drugaciji sistem i soluciju za preporucit . Hvala
xPsycho je offline   Reply With Quote