View Single Post
Staro 14.10.2023., 16:03   #18782
Bratija
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor flyer1 Pregled postova
Nismo. ��

Pod slaganjem pretpostavljam da mislis na hevc alternative proprietary alata koji nisu dostupni obicnim smrtnicima, jelda? Jer to je zapravo I povjest implementacije DV u razne oblike kontejnera a da bi isti uopce funkcionirao bez fallbacka na base layer tj regularni hdr, pa je trebalo vremena da mp4 'evoluira' I dode I u mkv

Inace zidoo prikazuje FEL, bas ovom 'evolucijom' gdje se makemkv alatom kreira container koju onda zidoo-va rpu skripta zaduzena za dinamicki tone mapping hendla u nativnom DVu. Istina, za 12 bitni layer zidoo nema rjesenje jer isti zahtjeva odvojeni hevc dekoder ali koja je u realnom svijetu trenutno razlika izmedu 12bitnog Dolby mastera I regularnog hdr(+) jer stvar za daljnju analizu s upitnim efektom na korisnike..

pod slaganjem mislim na to kak je video masteriran u originalu (ne na kontejnere i sve to sto si napisao), u kojem sloju je koja informacija zapisana, teoretski bi trebalo biti da se maknu informacije za 12 bita i da se golim okom ne vidi (ovo sto kazes za upitan efekt), u praksi ispada (sto sam citao okolo) da u odredenim naslovima informacije koje su bitne za "normalni" prikaz budu u odbacenom sloju i da onda ima svacega (titranje slike, cudnih boja, svasta-nesto) sto zavisi kak je sam film originalno poslozen...
uglavnom, mislim da se kuzimo...
Bratija je offline   Reply With Quote