Citiraj:
Autor Bratija
ne gubi se, ali je problem reprodukcija ako pricamo o top kvaliteti (lossless audio + HDR/DV)...
konkretno, svi ovi streaming stickovi ne podrzavaju lossless zvuk i za Dolby Vision profil 7 podrzavaju samo MEL (nema podrske za FEL), konkretniji playeri podrzavaju lossless zvuk (i tu neki imaju ogranicenja koliko znam) ali takoder ne podrzavaju DV FEL, ima playera koji citaju DV FEL ali prikazuju bez tog sloja sto opet nije to to...
za DV FEL jedino ostaju (za sada) dedicirani Bluray playeri, s time da neki (npr. Sony X700/X800M2 i Oppo kopije) mogu korektno prikazivati DV FEL iz digitaliziranog materijala (ali se mora posloziti materijal)...
ako zatreba, ovdje ima objasnjeno za DV termine koje sam koristio
malo sto pratim po forumima/redditu, dosta ljudi ima dva playera, jedan za streaming servise (tipa Shield), drugi za stream lokalne videoteke (tipa neki Zidoo) i opet ne mogu sve full reproducirati (mogu, al uz potencijalne probleme sa DV FEL)
ja trenutno koristim PC za sav HDR10 materijal sa lossless zvukom i Firestick za streaming servise (ukljucujuci Plex za lokalni materijal koji ima lossy zvuk i DV profil 5) i gledam uzeti Sony X800M2 da mogu pokriti DV FEL
i isprika ako sam otisao previse offtopic
|
boldano nije sasvim tocno, znaci p7 capable player ce prikazat FEL no ne na nacin da je isti gledljiv, znaci ovisno o sceni koju hendla ili ce bit siv ili pikselast/krivo skaliran pa podsjeca na (distortirani) base layer ili ce cak bit samo digitalni sum
MEL i FEL su enhancement layeri. base layer je isti za oba (moze ga se prepoznati po stringu profila), a osnovna razlika izmedu enhancement layera je u bitrateu (FEL 2500kbps+) te dodatnoj opciji da FEL sadrzi i 10bitni layer za prikazivanje 12 bitnog sadrzaja.
i nema razloga da se ispricavas

gro ljudi ovde se fura na OLED tehnologiju, pa nekako racunam da zele te televizore zbilja i pogurat kako spada, a ne da im sluze samo za otvoreno i maxtv