View Single Post
Staro 13.10.2023., 16:51   #498
Miki9
Registered User
 
Datum registracije: Jun 2021
Lokacija: Zagreb
Postovi: 260
Krenusmo nešto u to vrlo novo tisućljeće, no ubrzo zastali, pa čak i vratili se na 1999.
No, eto nas konačno natrag na put nezaustavljive vremenske progresije.




Ožujak je neko čmrljavo vrijeme za gaming, Božić i tadašnja navala dugoočekivanih hitova je prošla, a opet ljetna navala novih hitova nije još na vidiku, no uvijek ima nekih zanimljivih stvari.

Broj započinje čudnijim uvodnikom gdje umjesto Žibregove fotke, je tu popularni Leo DiCaprio iz recentnog kinohita "The Beach", to je to doba kad se nešto s njime i izdavačkom kućom događalo, ovo je zapravo predzadnji broj u kojem je on urednik. Uz to, ispod su se ispričali na nesvakidašnjem lapsusu da u prošlom broju uopće nije izašao HackCD!

U najavama igara je legendarni vaporware Duke Nukem Forever, smiješno je navedeno kod "izlazi - npr. jesen 2000."
Dakako, ta jesen dugoočekivana se najzad dogodila tek u lipnju 2011. Tragikomično pak je da je igra izašla na tom razvojnom levelu oko 2000. bi vjerojatno bila bolja nego konačni zakašnjeli (polu)proizvod.

Ono što je bitnije i zanimljivije iz naše perspektive, na stranici 30. je veliki osvrt na Croteam i razvoj Serious Sama, igre koju smo svi u RH željno iščekivali, da vidimo iz prve ruke što domaća pamet može napraviti u gamingu - i nismo se razočarali na kraju, no igra je izašla godinu kasnije, vizualno još poboljšana od ovog prvog prikaza.

Tu je i velika reportaža iz dalekog Japana (ali tehnološki, jako srcu bliskog), oko svjetske premijere hypeanog Playstationa 2, koju su odradili Krešo Mijić i Dario Zrno.
Zanimljivo, Žibreg nije bio, jer uvijek dosad su putopisni dvojac tvorili Krešo i on, ok, Zrno je urednik PSXa, pa to ima smisla da je išao, no moguće da je i tu neki izdanak korijena problema njegovog skorašnjeg nesretnog odlaska s čelnog mjesta Hackera...

Igra broja je MDK2, nisam ju nikad igrao, kao ni prvi dio, al navodno su dobre, skoro pa klasici.
Ostatak ponude u broju i nije neki, čak par igara s vrlo razočaravajućom ocjenom imaju recenzije na dvije stranice,
možda malo značajniji Tiberian Sun Firestorm, pred koji mjesec sam to vrtio, ok, al ništa spešl.
Uostalom, čak i Kristina Jeren koja ovaj put komentira u uvodniku recenzija, navodi "Dobrodošli u doba nevjerojatne suše" (!)

U helplineu, Simsi, Revenant i prvi dio prohoda Tomb Raidera 4.
Kao urednički kuriozitet, helpline je postavljen ne više na kraj časopisa, nego ispred rubrike hacker.net Vijesti i recenzija hardveraja.

U sklopu toga, još jedan prahistorijski kuriozitet, objašnjava se program Caller ID (i potrebno veoma komplicirano namještanje istoga za rad s modemom),
za mlađe i neupućene, riječ o dobu kada je mogućnost vidjeti tko vas zove na telefon bila na granici znanstvene fantastike, a kad je i uvedena - HT ju je posebno naplaćivao.

Ono čeg nema je - rubrika recenzije filmova i dvda.


Download:

https://www.sendspace.com/file/8f0hzj
Miki9 je offline   Reply With Quote