Citiraj:
Autor tomek@vz
Jer je Tesla simbol "otpora" prema klasičnom, ne gledaju se samo automobili nego ideologija. Moglo bi se reći da se može vući povijesna poveznica sa onim što je Apple u začecima bio. Problem je da ni jedan ni drugi nisu ništa više od statusnih simbola. To što u današnje vrijeme postoje alternative koje su u nekim stvarima bolje nije bitno. No ruku na srce - Tesla trenutačno ima najnapredniji sustav "klimatizacije" baterija u odnosu na ostale proizvođače.
|
A Bang for the buck faktor?

Usporedi cijene long range dual motor modela 3 i Y sa konkurencijom, eto npr. hyundai ioniq 5 i 6, Kia EV6...
Dotični su skuplji 10-15k EUR, ovisno o točnom danu kupovine, modelu i sl.
Doseg?
Ne vidim ništa u sličnom cjenovnom rangu (a i bome rangu iznad) a da ima doseg kao tesla model 3 LR.
Supercharger network?
Jest da Tesla po malo otvara svoje punjače i za druge proizvođače, ali po meni je ovo i dalje solidan faktor za uzeti u obzir.
Da se razumijemo, i ja sam svojevremeno imao dilemu i na kraju ipak naručio Kia EV6 umjesto modela Y, ali je u međuvremenu Tesla pojeftinila za nekih 15k EUR dok je Kia ostala više manje na istoj cijeni - tako da danas kupujem, dileme bome ne bi bilo.
Najlakše je reći da je riječ o statusnom simbolu i ponavljati floskule, nije loše možda tu i tamo sagledati situaciju ipak malo objektivnije?