Tema: Automobili
View Single Post
Staro 09.10.2023., 11:27   #69911
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Jer je Tesla simbol "otpora" prema klasičnom, ne gledaju se samo automobili nego ideologija. Moglo bi se reći da se može vući povijesna poveznica sa onim što je Apple u začecima bio. Problem je da ni jedan ni drugi nisu ništa više od statusnih simbola. To što u današnje vrijeme postoje alternative koje su u nekim stvarima bolje nije bitno. No ruku na srce - Tesla trenutačno ima najnapredniji sustav "klimatizacije" baterija u odnosu na ostale proizvođače.
A Bang for the buck faktor?
Usporedi cijene long range dual motor modela 3 i Y sa konkurencijom, eto npr. hyundai ioniq 5 i 6, Kia EV6...
Dotični su skuplji 10-15k EUR, ovisno o točnom danu kupovine, modelu i sl.

Doseg?
Ne vidim ništa u sličnom cjenovnom rangu (a i bome rangu iznad) a da ima doseg kao tesla model 3 LR.

Supercharger network?
Jest da Tesla po malo otvara svoje punjače i za druge proizvođače, ali po meni je ovo i dalje solidan faktor za uzeti u obzir.

Da se razumijemo, i ja sam svojevremeno imao dilemu i na kraju ipak naručio Kia EV6 umjesto modela Y, ali je u međuvremenu Tesla pojeftinila za nekih 15k EUR dok je Kia ostala više manje na istoj cijeni - tako da danas kupujem, dileme bome ne bi bilo.

Najlakše je reći da je riječ o statusnom simbolu i ponavljati floskule, nije loše možda tu i tamo sagledati situaciju ipak malo objektivnije?
Igorr je offline   Reply With Quote