View Single Post
Staro 09.10.2023., 11:23   #2459
Prezime
Premium

Datum registracije: Aug 2013
Pojačanje signala 4/5G i preusmjeravanje u prostor bez signala

Vjerujem da ce moja situacija zanimat mnoge, pa da objasnim; na moru imam smjesten router u prostoru bez ikakvog 4/5G signala. Na podesnoj poziciji imam panel mimo antenu. Na toj poziciji je signal jacine 95 "bodova" (Points) mjereno sa Huawei AI Life aplikacijom.
Antena POYNTING-XPOL-A0002-V2 i 5G brzina na mjestu antene:

Do routera ide oko 10 m dvostrukog kabela na kraju kojeg je jacina signla 90 bodova. Tu je spojen Huawei B535-333 4G router. Brzine su redovito izmedju 80-150 Mbits:

Za probu transfera signala sa krova u moj prostor sam odspojio router sa vanjskih antena i na konektore sam spojio dvije stap antenice od 15 cm koje sam imao pri ruci (nemam pojma za koju su frekvenciju). Jacina signala je bila (iznenadjucih) 85 bodova, i brzina nepromjenjena!

Kako imam novi Huawei 5G CPE Pro 2 (H122-373) koji nema ulaze za vanjske antene (a trebao bi ih imat 8 da zamjeni 8 unutarnjih antena) zanimalo me kako ce se moja kontrapcija ponasat kad njega spojim na mjesto B535-333. Ovo je rezultat:

Moja ideja je kupit dvije identicne POYNTING A-XPOL-0001-V2-21 dual mimo antene; jedna ce ici na mjesto postojece a druga na mjesto u prostoru bez signala. Sto mogu ocekivat nisam siguran pa cu pitat naseg antena guru-a
Prezime je offline   Reply With Quote