Citiraj:
Autor Trekkie4
Znao sam da mi ime zvuči poznato ... imao sam člana obitelji koji je koristio taj mobitel, i to još (mislim?) 1996. godine. Dakle, davno prije nego što sam kupio svoj R320s, o kojem sam pisao prije nekoliko stranica.
Čuvali smo ga godinama, i onda negdje ranih 2000-ih bacili jer mu se potrgao konektor za punjenje, a i baterija više nije držala napon. Šteta, da sam znao koliko budu vrijedili jednoga dana svakako bi ga ostavio.
Ista stvar i sa Philips Diga, imali smo ga u više-manje isto vrijeme kad je taj A1018S bio u funkciji. Diga je živjela JAKO dugo, sve do 2008 ili 2009 kad je napokon umirovljena, a sudbina joj je nepoznata ... najvjerojatnije uništena ili bačena.
|
99e, 96e nisi imao gsm signala u hr, niti je postojao 1018s.
Od rata, 91e imamo mobitel u kući, i promjenili smo ih do dolaska gsm signala sve koji su se mogli kupiti, od maxxon carryphonea, dancalla raznoraznih, pa do kasnije hit nokia 440 i 450 kad smo silom hta morali mijenjat stare mobitele jer kao nisu više bili pogodni za nadograđene mreže ht-a. Da bi nakon 6mj i naravno plaćanja tih nokia, svi naši stari mobiteli završili u autima i kombijima ht-a i radili još 2-3 godine s njima.
1018s je izišao u proljeće/ljeto 99e, kada je gsm mreža još bila u povojima, znam, jer smo ga uzeli kumiću za krizmu, bio je među jeftinjacima.
Buraz je imao t28s, ja nokiu 8210. 28ica je koštala cca 1000dm, a kenzo je bio skoro 1500dm. Da ne spominjem nmt mobitele i njihove cijene 90ih, ali kad vidim sad ekipu da kuka kak neki mob košta 1000+ eura, a plaće su 3,4,5x veće nego 90ih, najradije ne komentiram, ali ono, smiješno je kukanje kad sad taj mobitel od 1000+ je jedna plaća, a ja sam 98e radio 3mj za top mob.
Pa na kraju balade, ja sam svoj prvi gsm mobitel, nokiu 5110, 98e mijenjao za opel asconu 10-11god staru