Molio bih pomoć nekog tko dobro zna excel:
trebam formulu s kojom automatski izračunam ukupnu količinu neke robe ali za svaku njezinu veličinu i to iz svih sheetova u tom excel fajlu.
U centralnoj tablici treba biti upisana sva moguća roba sa svojim veličinama, i tamo im treba ta formula upisana u žuta polja
U Sheet1 do Sheet 3 predstavljaju razne lokacije s robom i veličinama. Na lokaciji se zbroj robe može razlikovati od "order" količine (jer order je najveća moguća količina za naručiti, dok je pojedinačni zbor u stvari do sada naručena količina). Također opis istog artikla se po lokacijama ne nalazi uvijek na istom mjestu u tablici, već se nekad može nalaziti u polju B4, nekad u B12 itd. Također, nekad roba na lokaciji nema upisane sve brojeve, već tipa od 37-43 i k tome ti brojevi se mogu nalaziti na drugačijim lokacijama u stupcima D:Q (npr na nekoj lokaciji "Cipele" imaju brojeve "37, 38" u stupcu (F i G) dok na drugoj lokaciji su "Cipele" brojevi 40,41,42 upisane količine u stupce D, E, F)
U centralnoj tablici nalazili svi mogući brojevi, tipa od 36-48 tako da formula mora automatski prepoznati dva uvjeta: naziv artikla i njegovu veličinu i onda to brojiti u centralnoj tablici
Sa INDEX, MATCH znam zbrojiti npr. samo "order" količine jer su one uvijek u stupcu C ali nikako da mi proradi INDEX MATCH s dva MATCH uvjeta...
Treba mi formula koja nije array i koja nije VB, dakle najnormalnija excel formula