Tema: Automobili
View Single Post
Staro 05.10.2023., 13:41   #69813
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Pitanje za stručnjake. Starci su jučer bili gledati auto perla bijele boje. Izgleda kao metalik bijela u koju je netko uvalio sitne šljokice pa se preljeva. Vidi se razlika između nje i obične bijele.
Na komentar stare da će se na bijeloj boji vidjeti svaka trunka prašine i blata, prodavač je odgovorio da za 300 € mogu staviti keramiku na njega pa se to neće događati.
Zar je keramika zaista tako dobra? Nekako nisam uvjeren u to. Može mi netko malo detaljnije reći o čemu se radi.
Ja imam Mineralweiss metallic (A96) boju. Isti vrag, drugačji naziv. Drugi auto je metalik crna. I crni je puno "osjetljiviji", tj. na njemu se vidi aspolutno svaki vrag. Vidi se na i na ovom drugom, ali nije toliko izraženo. Npr. ako crnog nakon pranja ne obrišem, ostaju tragovi, pa auto više nije toliko metalik. S druge strane, ako želiš da bijeli stvarno bude bijeli, zaboravi na pranje u samoposlužnoj bez krpe. Operem ga aktivnom pjenom, prođem prstom i skinem sloj "crnog". Ali dok se opere spužvom, osuši krpom, boja stvarno top izgleda. Čak i bez voska