Greška u hardwareu bi se negdje u logovima morala pokazati, barem ovima od Linuxa, ovo je nešto do DSM-a. Ako pogledaš Reddit, ima tu masa problema i s Driveom i s raznim drugim aplikacijama, daleko je to od savršenog. Evo problem sličan mom...
https://www.reddit.com/r/synology/co...drive_reindex/
Code:
root@Domy-NAS:~# /var/packages/SynologyDrive/target/bin/cloud-control synotifyd-rescan --view_id=4 --path=/
Global: '--view_id=4' is not a valid positional argument
Kao što vidiš, ta naredba kod mene ne radi jer je vjerojatno samo za DSM 7, a kad restartam Drive, klijenti se neće spojiti do sutra ujutro, s jedne strane kaže online, s druge se ne spaja.
I još sam skužio da se u Drive ne reflektiraju promjene usera iz Control Panela. Ako nekog usera obrišem u Control Panelu, u Driveu ostane i dalje pa ga treba brisati kroz terminal. Da li i on zauzima nešto prostora u bazi, nemam sad živaca istraživati.
Code:
sqlite3 /var/packages/SynologyDrive/etc/repo/user-db.sqlite "select * from user_table"
# stupac lijevo od user namea je view_id
sqlite3 /var/packages/SynologyDrive/etc/repo/user-db.sqlite "delete from user_table where view_id = x"
EDIT: Napravit ću backup cijelog NAS-a i opaliti factory reset, izgleda da je to potrebno barem jednom godišnje kako bi se obrisalo sve smeće što se nakotilo korištenjem bugovitog softwarea. Ako ja pozbrajam sav share sa snapshotima i ABB-om, i to sve skupa je 12 TB, kako on meni pokazuje da je zauzeto skoro 17 TB, to mi ne ide u glavu... Prva verzija Fedore s BTRFS-om i naknadno ubačenim appom za timeshift nije bila toliko bugovita što se tiče FS-a kao ovaj Synologyev BTRFS. Što su oni s tim radili, nemam pojma, očito svi bugovi s BTRFS RAID-a vrijede i ovdje.
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 05.10.2023. u 02:41.