View Single Post
Staro 04.10.2023., 22:38   #9316
QuidZz
Premium
Moj komp

QuidZz's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Mislim, čak bi ti trebalo biti jasno, samo trebaš pogledati ovaj drugi dio, kojeg si sam c/p:

(2) Za to vrijeme prodavatelj, odnosno proizvođač snosi rizik za propast ili oštećenje stvari.

Za koje vrijeme? Jasno, za vrijeme kojeg proizvod bude na popravku. Jasno je da prodavatelj i onaj koji vrši popravak obično nisu ista osoba, zato i ovaj članak zakona.
Ali po tvojoj logici, to vrijeme se odnosi na period od kad javiš Peri da ti usisivač ne radi pa do onda kad ti Pero dođe doma po to
Nije sramota bit u krivu, ali ne moraš baš inzistirati na tome bez razloga. Po tvojoj logici mogu odselit u Argentinu pa tražit od dućana da "obavi prikup". Lol.

Toliko si gluposti nadrobio da zbilja nema smisla dalje s tobom raspravljati.

Citiraj:
Autor nepalac Pregled postova
Nisi mu ništa pomogao jer svaka rečenica od riječi do riječi ti je u najmanju ruku nebuloza koja nema veze sa zakonom, tako da bolje se ostavi pomaganja

Kad bi trgovac bio obvezan obavljati prikupe onda bi to jasno i pisalo u zakonu, a i pisalo bi u kojem roku je dužan obaviti prikup.
To uopće nije obveza trgovca i ne širi dezinformacije po forumu.
Oprosti ne znam kako je kod vas u Nepalu ali kod nas u EU je Zakon jasan.

S osobom koja je napisala:

Citiraj:
Autor nepalac Pregled postova
Po meni je ok da kupac šalje o svom trošku trgovcu, a trgovac vraća njemu o svom trošku, 50:50.
Nema smisla dalje raspravljati jer ovo je smiješno što si nadrobio. Izjava ti je u rangu tko bi trebao platiti cugu na prvom dejtu.

I zbilja je ovo od mene zadnje. A vas dvojica slobodno pošaljite upit na inspekciju da vidite kako oni tumače.

Živili.