View Single Post
Staro 03.10.2023., 13:52   #1554
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Cura i ja smo još prije 2 godine krenuli gledati nekretnine za budučnost, dok cijene nisu bile toliko porasle, pa nas je vuklo gledati kuće u Ivanić Gradu, ali i tamo su cijene vjerojatno radi potresa, ogromne. Kuća od 150 000€ je generalno bez centralnog grijanja, sa istim prozorima i vratima od kad se gradila 1980-e, krovištem za zamjenu, bez toplinske fasade...Takva nekretnina i dalje zahtjeva minimalno 50 000€ daljnjeg uloga da bi bila ok idućih 20 godina.

Kako odlazak 50km od Zg nije urodio plodom, opet smo krenuli gledati stanove po ZG, ali ako želiš stan 2S+DB, tu se već radi o 175 000€ + opremanje ili adaptacija ako se ne radi o novogradnji, što je apsolutno nevjerojatno..

Gradnja kuće nam ne igra jer za kupnju zemljišta i gradnju ne možemo dobiti kredit bez da imamo zamjensku nekretninu za staviti pod hipoteku - njeni žive u gradskom stanu, moji se spore oko obiteljske kuće radi rastave.

Svaka se opcija svodi na apsolutni grind, tipa krpaj se kod njenih, kupi 35m2 pa kad postane premalo kupi 50m2 itd, gledaj svaku kunu...

Osobito deprimirajuće je to što ona ima prosječnu ZG plaću, a ja čak iznadprosječnu, ali smo svejedno u praznom hodu i nema baš lako naprijed.