Pozdrav,
imam prastari Sony Vavio laptop (VGN-FZ62B, PCG-3A1N), kupljen davnih godina u Japanu i danas je u tehničkom smislu šrot ali za ono što meni treba za posao je i više nego dovoljan. Sve je radilo ok na njemu do subote kad sam pokušao napraviti update Windowsa 7 i tada je "poludio", prvo je izbacio kod update-a da nije prošao dobro i da će vratiti sve na stare postavke, da bi zatim izbacivao plavi error ekran i stalno su se Windowsi rušili. Kako nikako nisam mogao ući natrag u Windowse, odlučio sam napraviti novu instalaciju Windowsa.
Nije išlo, iako sam u BIOS-u postavio sve da se boota CD ili USB stick i pokrene novu instalaciju preko bilo čega (doslovno i na USB i na CD-u su bootabilni Windowsi, neka sam povuče instalaciju preko bilo čega) - ona nije prolazila. Pola dana sam isprobavao sve moguće načine i na kraju reko idem izvadit disk pa pokušat instalaciju novih Windowsa napraviti negdje drugdje, što sam i napravio na PC-u gdje je instalacija odmah prošla. Vratim natrag disk u laptop - tu sam tek dobio jedno veliko NIŠTA. Laptop se upali i pojavi se crni ekran sa donjom crticom koja samo blinka i to je to, ništa se ne dešava što kod da stisneš. Zatim sam stavio drugi (skroz prazni) disk u laptop - opet identična stvar, ne dešava se apsolutno ništa, crtica blinka..
Inače, preko ESC tipke se na njemu poziva Boot Menu, tamo mi uredno izbaci da odaberem CD, USB ili disk, na što god da odem i kakav god raspored da napravim u BIOS-u - čujem da CD ronda jedno minutu/dvije i onda se umiri uz isti crni ekran sa gornje slike..
Ima li tko ideju što napraviti? U BIOS-u nema nekog izbora, donosim i slike dole. Pokušao sam sve kombinacije sa boot-om u smislu redoslijeda ali nula bodova.
Zahvaljujem za svaku pomoć
BIOS: