Citiraj:
Autor Mario92
Imal sam RTX 4090 nekolko dana u kompu.
BSOD nakon paljenja iz sleepa, levi monitor (dual monitor setup) je randomly bacal crni ekran na 2-3 sekunde, nekad nakon 4 vure neki put nakon 15 minuta, HDR se randomly gasil, rezolucija se nakon svakog 3-4 boota prepolovila (sa 4k na FullHD) i jedino je hard reset kompa pomogel.
Naravno, napravljen DDU i instalirani novi driveri (GeForce Experience se nemre koristiti bez accounta do dana današnjeg??), probano i na Win10 i na Win11. Zadnji firmware za 4090 provjeren i instaliran. Napajanje je Corsair 1000W s PCIe 5.0 podrškom i 12WHPWR kablom.
Vratil natrag Radeonku, svi problemi nestali. Hell let loose imal čudan microstutter sa nvidiom dok amd nije to imal, tak da su i driveri izgleda zamenili pozicije, ko bi rekel da amd ima bolje drivere
Ada, prije Jada Lovelace 
|
Taj microstutter su nvidia driveri i 2 monitora. Zašto i koja kombinacija rezolucije i frekvencije neznam. U mom slučaju DP 1.2 165Hz 1440p i HDMI 2.0 4k60Hz TV, kad je TV spojen imam stutter.
To je prijavljivano više puta (stutter), jel riješeno ne znam, al nemam kontinuirano više spojeno, kad trebam TV spojim ga....to je riješilo problem
Problem postoji i s latencijama u WIN kojie uzrokuju nvidia driveri.
Zo nikako da riješe...
Treba bit objektivan i reć da nisu savršeni nvidia driveri... kakvi su od AMD, interneti kažu da su još gori, osobno nemam pojma....trenutno nije prošlo dovoljno vremena od zadnjeg zajeba s AMD grafičkom da probam ponovno+ loš feature set i visoka potrošnja, i lova koju traže