View Single Post
Staro 02.03.2006., 12:41   #12
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor keeper
Ne čitas ti, jel da? Ja očekujem da radi ono što piše da radi. Ni više, ni manje.
Ne znas, jel da? Ocekivati da pise ono sto radi je suludo, ne znam kako ne shvatjas. Taj RAID 1 je iskljucivo baziran na sinhronizaciji dva kanala, znaci citanje je bazirano na samo jednom disku (osim kod timeouta). To *_nema veze_* s onime sto su osnovne znacajke RAID-a 1...

Citiraj:
Takvi kontroleri ne mogu podržati RAID 5 npr, što je i razumljivo. Ali ako netko tvrdi da podržavaju RAID 1 i naštanca manual od 120 strana koji objašnjava što i kako, s pravom očekujem da je u stanju resinkronizirati mirror kad se zamijeni disk.
Da, vjerojatno si u pravu, da umjesto nVidia pise 3Ware, Adaptec, ICP-Vortex, LSI, Mylex, IBM ServeRAID i slicna klasa.

Uostalom, sve i da te zadovolji samo nekakva jadna osnovna redundancije, nije mi jasno kako je moguce uopce manifestirati takvu gresku kad navodno ti kontroleri imaju podrsku za on the fly rebuild i definiranje hot spareova.

Citiraj:
Ako je nekom prihvatljiva mogućnost da se stvar tek tako raspadne i unište se i podaci na zdravom disku prilikom otkazivanja jednog diska u mirroru, bolje da ne spominjem u kakvoj klasi taj plovi (nije kulturno).
Ako netko ocekuje ozbiljan RAID na nekakvom enfors kontroleru, taj je u klasi... laser?

Citiraj:
A s obzirom da je ova rasprava krenula u smjeru 'čija mama ima veću kitu', EOD od mene.
Ne znam, meni mame s kitom nisu privlacne pa ne samo da ne bih raspravljao o njima nego mi ni ne padaju napamet. Ako te veseli, please, zadrzi to za sebe.

Citiraj:
Ako netko ima nešto pametno za reći, rado ću poslušati, a priče 'pa šta očekuješ' smatram za OT.
Tvoja smatranja nisu interesantna niti vazna za cinjenicu da je nF4 problematican. Ljudi na toj isprici od chipseta nisu mogli u pocetku pokrenuti pola memorijskih modula (a vidi vraga, navnodn, ploca bi trebala raditi s DDR-om - pa nije...) a takodjer imas na nekom od ovih foruma sticky (ili je barem bio) s bogtepitaj koliko problema i sranja s nF4 i pripadajucim plocama. To sto nekakav kvazi RAID, zadnja rupa na svirali u tom segmentu, nekolicini utopista radi probleme stvar je iskljucivo njih sto slijepo vjeruju RAID-u implementiranoj na ploci od jedva 200$ namjenjenoj sasvim drugom trzistu.

Pazi, nemoj me krivo shvatiti, na ljudskoj razini, sasvim mi je jasan tvoj stav. I s te strane te potpuno shvatjam, razumijem i opravdavam. S druge strane, smijesno mi je tvoje pusenje envidijine marketinske... palice, da li zbog neinformiranosti, da li zbog osjecaja za pravdu (jer, zaista, ako pise da imaju super cool mega uber podrsku za RAID, zasto ta ne radi kako pise?). E cuj, c'est la vie, pogotovo u low low low end IT segmentu.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote