Tema: Automobili
View Single Post
Staro 01.10.2023., 17:49   #69704
hooligan.no1
matori
Moj komp

hooligan.no1's Avatar

Datum registracije: Feb 2011
Citiraj:
Autor 1v@n
Gluposti. Isto sam mislio dok nisam na stazi probao cestovnog Porschea. S gasom do poda u drugoj na sporom zavoju i volanom skoro kompletno zakrenutim nisam uspio izbaciti zadnji kraj. Koliko god sam se trudio, ne ide. Nije to igrica na PS-u.

Količina gluposti koju moraš na cesti izvesti da izgubiš kontrolu nad autom je danas nevjerojatno velika. Lako je stisnuti gas, malo teže je savladati centrifugalnu silu i zaustaviti se kao na igrici.

Već iduće generacije su po defaultu imale sve zaštite od proklizavanja. Znat će vlasnici jel postoji tipka za gašenje toga pa su nesreće uzrokovane nakon “sa’š vidit tokjo drift” kad ugasim zaštitu ili čupaju van osigurače.

U svakom slučaju, svaki RWD auto ima dovoljnu količinu mehaničkog gripa da pobjediti fizikalne zakone možeš jedino ako pretjeraš toliko da i nakon što ti samo tijelo kaže da bi bilo dosta, ti guraš i dalje (+ alkohol, droge i ostali utjecaji na zdrav razum)
I ja bi volija da mi je neka staza tipa Grobnik bliže, i da imam kesu za bar jedan put tjedno, ali... niš od toga jer živim i radim u HR. (Livada djeteline mi je jedino dostupno misto).

Uzroci i krivnja:

Na prvom mistu su trgovci jer te svojim nastupom uvjeravaju da je proizvod pun elektronike, senzora i ostalih bedastoća, koji ti prodaju vozi baš kao igrica na PS.
Neće da kažu što se desi kad jedan od senzora otkaže ili zakaže!! Nakon sranja teško je išta dokazati.
Budimo realni, današnje novije generacije nemaju ni motoriku ni znanje fizike za starija vozila.

A vozačko neznanje i nekultura kod nas graniči sa glupošću.
Da, definitivno treba i za najmanji prekršaj bezpogovorno plaćanje jebeno visokih kazni i oduzimanje vozila i vozačke ka npr. u Švicarskoj.
hooligan.no1 je offline   Reply With Quote