Ako kome znaci, prosli vikend konacno otvorio kutije s dva uredjaja koje sam dobio. Kolega koji je rekao da mi daje Popcorn, zapravo je imao dva uredjaja, od kojih je model Kaboer NMT K200 zapravo identican Popcorn modelu.
A dobio sam i K300, kojeg je mislio nositi na more, ali mu je i doma i tamo, onboard TV opcija gledanja MMedije zadovoljavala potrebe. K200 je nesto koristio, K300 nije par puta upaljen. Rekao je da je bio odusevljen radom, da nije ikad imao problema.
Ne znam za vas u temi, ali ime Kaboer ime, do proslog tjedna, prvi glas da su uopce postojali. Vidim po web stranici - koja se sad samo preko arhive moze gledati - da vise ne postoje cak ni u obliku podrske. Potpuno metalno kuciste, robusno, vrlo pedantna unutrasnjost, jasno, osim ploce i ladice za HDD i optike (K300), prakticno prazno. On ih je dobio od kolege koji je izvana nabavio. A mene zanima dal je te Kaboere netko prodavao u HR?
Uglavnom, sto god sam ubacio, reproducira bez greske. Ton i slika, stvarno odlicni. Daljinski imaju pozadinsko na svim gumbima. Disk nisam ni ubacio jos, jer USB je glavni za potrebe. Ventilator je gotovo necujan dok ne dodjes na metar od kucista.
Jedino sto mi se ne svidja, inicijalni boot, mogao bi trajati kojih 10-tak sekundi krace. On pamti bookmark gdje si stao, ali ako imas folder koji ima 100 epizoda necega, ponudit ce ti da se tamo vratis, samo ako sam odes prvo na tu epizodu/sadrzaj. Onda ce te vratiti tocno gdje si stao.
Ima li ijedan najnoviji uredjaj koji danas koristite kod sebe, da moze u folderu sa stotinjak fajli, odmah ponuditi epizodu koju si gledao, pa onda precizirati i vrijeme? Ili previse trazim?
Inace sve ostalo bez greske, zapravo jako ugodno iznenadjenje.
...