View Single Post
Staro 01.10.2023., 09:23   #8560
Iluzionist
Premium
Moj komp
 
Iluzionist's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2019
Lokacija: Oovaj...zapravo...čekaj malo...
Postovi: 397
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
BRAVO

Svojevremeno mi je prošao izvjesni broj takvih i sličnih kroz ruke, sve je kako treba biti ...
Za napajanje, ili krpanje starog ili prepakirati novije u okvir starog ...
Hvala Nikky, no na žalosr staro napajanje je zatvoreno zakovicama, a kroz rešetku vidim brdo korozije iznutra (iako je kućište o.k.), tako da sam se ipak odlučio za novo, poštujući sve zahtjeve za jakosti struje na 5V, uključujući i -5V, jer nadogradnja koja bude je svakako ISA zvučna kartica.
Ono što se moglo još ev. učiniti jeste retro bright plastičnih dijelova, pa bi bila još manja razlika u nijansi lima i plastike, no odustao sam jer sam shvatio da se na gornjem dijelu rubno plastika počela mrviti (vidi se i na slikama kada se malo uveća npr.kod brave odozgor), a čitam da su ti peroksidi smrt za "elastičnost" plastike, postaje krta.
Imam jedno kućište koje je prošlo taj postupak kod prethodnog vlasnika, i ne sviđa mi se baš previše taj "isprani" izgled niti gubitak teksture pod prstima (dojam kao da je pladtika prošla ultra fini šmirgl).

@D00D: Da, jesu. A i kad smo kod napajanja, još jedna zanimljiva stvar jeste da napajanje nema izmjeničnu struju na switch-u, što je bila klasika za AT standard u '95.-oj, već su u IBM-u primjenili slično rješenje kao što danas imamo sa pwr on/ground kombinacijom (zelena i crna žica na 20/24 ATX mbo konektoru), uz dodatak 5V izvoda za matičnu na tom tro-pinskom konektoru (zapravo su bili preteča ATX standarda).
I prekidač je konstrukcijski momentary (logično) i također "novotarija" koja je postala standard

Zadnje izmijenjeno od: Iluzionist. 01.10.2023. u 09:29.
Iluzionist je offline   Reply With Quote