Tema: Automobili
View Single Post
Staro 29.09.2023., 09:28   #69654
Zeryx
Premium
Moj komp

Zeryx's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor strgani Pregled postova
Tehnički mi ističe 13.10., a autom sam na putu u drugom dijelu države u tom periodu. Osiguranje ću sredit prije, nije upitno, ali me zanima što s tehničkim? Moram li ga obaviti do tog dana (13.10.), mogu li koji dan kasnije, kakva su pravila?
odradi na pocetku mjeseca. tj vec od 1.10.
ili odradi u mjestu u kojem se u tom trenu nalazis. sasvim svejedno je u kojoj stanici odradujes pregled. osim ako nemas neku vezu kod sebe doma

Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
Mozes afaik tjedan-dva bez tehnickog ali ne i bez osiguranja
hmm nisam bas siguran. ako se dobro sjecam stari je dobio kaznu zbog toga.

npr tehnicki istekao 15.9. on je platio osiguranje i otisao ali nije prosao iz nekog razloga. dobio je 2 tjedna rok za to popraviti. nije stigao odmah jer je isto mislio da ima vremena nego se vozao po gradu i zaustavila ga murija 20.9 (datumi su primjer samo) i napisali su mu kaznu jer vozilo nije imalo tehnicki pregled. sto je i istina i isteklo je. ali i policajci su tu bili zbunjeni i skoro mu nisu napisali. a tko zna mozda nisu ni trebali

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Ja sam otfurao motor na tehnički cca. 7 dana nakon što je istekla registracija i nije bilo problema.
Postoji i tu 'kvaka 22'. Kao datum registracije upisuje ti se datum kada si izvršio tehnički. To znači, ako si ga napravio prije isteka trenutne registracije, da si si skratio registraciju za tih nekoliko dana.
Tehnički ionako možeš obaviti bilo gdje u HR. Glavno je da si osiguran.
krivo.

ako mu je tehnicki 13.10. i on odradi pregled bilo koji dan od 1.10 do 13.10 pisat ce mu i dalje 13.10.

nista se ne skracuje.

meni je otkako sam kupio auto, tehnicki 12.2. a niti jednom nisam isao 12.2. na pregled. redovito po tjedan dana prije. i to pise u prometnoj. tehnicki obavljen 6.2.2023 ali vrijedi do 12.2.2024
Zeryx je offline   Reply With Quote