Citiraj:
Autor njuskalo
Ne znam jel to samo meni al ovaj cell mapper je užasno neintuitivan 
Uspio sam nać 4 bazne stanice oko sebe al nemam pojma kak vidjet neke korisne informacije niti procijenit dal kakav uopće signal mogu ulovit od njih....
|
Link koji si stavio otvara 3G kartu a svi iduće godine gase 3G, to niti ne razmatraj, gledaj samo 4G kartu
Obavezno kupi vanjsku antenu
Iskra P-56 MIMO, dobiješ dvije antene, 10m kabel tvornički zalemljen, savršeno dosta, znaju itekako iznenaditi svojim pojačanjem. Kod njih je važan razmak i da budu na što većoj visini ali o tom-potom.
Router, za početak i ako hoćeš što jeftinije, može Huawei B535.
Gore navedene antene se normalno spajaju na njega preko SMA konektora.
Također za taj router ima skripta pa možeš ručno forsirati koji band da koristi, možda ti antene ulove i 1800 MHz sa udaljenih tornjeva.
Kod mene P-56 uredno love i B1 sa 9,5 km dalekog HT tornja i u agregaciji B20+B3+B1 dobijem nekih 100/60 Mbps.
Kod tebe teško zbog brda i šume, ali bi mogao loviti i agregirati B20+B3.
Agregacije znači da ti router/mob istovremeno spojeni na više frekvencija a ne samo jednu, pa dobiješ veće brzine.
Huawei B535 može najviše dvije agregacije, tamam dovoljno za početak.
Rijetki su routeri koji znaju agregirati B28+B20, uglavnom ovi noviji 4G/5G i skuplji. Ovaj B535 ti ne podržava agregaciju B28+B20 (koristio sam ga). Tako da ćeš s njim vjerojatno stalno biti na B20 ili B28 ili ako uspiješ loviti i B3 agregirati B20+B3 (ovisi koji telekom uzmeš na kraju).
Ja povremeno mapiram taj dio glavnom cestom ali nisam već dugo...
Možeš mi javiti na poruku da ti dam upute kako da mob forsiraš samo na 4G mrežu i mapiraš sva tri telekoma kod sebe da updateamo kartu i da vidimo što loviš na 4G prije ikakve kupnje